avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie somaj --
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie somaj --

dosarul pentru acordarea indemnizatiei de somaj a fost depus la terminarea liceului in 2012, am primt o luna indemnizatie( am cerut sistarea indemizatiei , nu am mai primit nimic) si apoi in septembrie 2012 m-am inscris la o scoala postliceala:am absolvit acum in august 2015 si vreau sa cer indemnizatie in continuare de somaj , deoarece nu am primit decat o luna ..mai pot depunde dosar sa primesc indemnizatie pana la gasirea unui loc de munca?( primind din cele 6 luna doar o luna acum la absolvire in 2015 august ?)multumesc anticipat

întrebarea este daca se mai poate plati indemnizatie acum la absolvire sau nu
Ultima modificare: Marți, 18 August 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua d-lle Tudor Valeriu
am trimis mesaj la ANOFM pe email astept raspunsul .cum primesc il postez .
multumesc
Buna ziua, nu am primit nici un raspuns in scris de la ANOFM dar de la AGENTIA DE SOMAJ CALARASI, raspunsul telefonic a fost ca nu se mai poate acorda in aceasta situatie somaj, deoarece nu este forma de invatamant superioara si se considera la fel cu liceul.Dupa facultate se poate acorda . daca asa este corect asa sa fie dar ....cum o fi corect?? unde sa mai intreb?
Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
dana1307, utilizator
Potrivit Normelor de aplicare a Legii 76/.2002, prin formă de învăţământ, în sensul art. 83 alin. (4) din lege, se înţelege unul dintre următoarele niveluri din cadrul sistemului naţional de învăţământ reglementat prin Legea învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare:
a) învăţământ secundar inferior, ciclul inferior al liceului sau şcoala de arte şi meserii;
b) învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;
c) învăţământ superior.
....

In prezent , Legea 84/1995 este abrogata.
1. In nici unul din raspunsuri nu vi s-a precizat baza legala a refuzului de a va acorda indemnizatie de somaj.

2. Asteptati sa primiti raspunsul de la ANOFM si mai discutam atunci.

3. - Eu raman la parerea ca este legal sa primiti indemnizatie de somaj (v-am aratat si textele de lege).
- Cine sune altfel trebuie sa demonstreze cu texte de lege nu cu presupuneri.

4. Abia astept sa vad si eu raspunsul de la ANOFM!
buna ziua,
vreau sa va spun ca m-am confruntat si eu cu aceeasi problema.
am depus dosarul pentru somaj in luna august 2015, dupa absolvirea scolii postliceale sanitare de 3 ani;in 2009, la absolvirea liceului, am beneficiat de 6 luni de somaj;am intrebat la ajofm daca beneficiez in aceste conditii de somaj;mi s-a raspuns ca da;la 1 oct.m-au chemat sa ma ia in evidenta, si atunci s-au razgandit; nu mai puteam beneficia de somaj, deoarece liceul si scoala postliceala sunt aceeasi forma de invatamant;nu mi-au dat decizie scrisa;am facut contestatie la ajofm,la anofm,la min.educatiei;min.educatiei mi-au raspuns ca nu sunt aceeasi forma de invatamant, conf. Legii 1/2011; dupa multe insistente,sa-mi dea o decizie pe care sa o pot contesta, mi-au dat o decizie de respingere, motivata cu art.52 din HG 174/2002
acesta prevede ca liceul si scoala postliceala sunt invatamant secundar.
e clar o necorelare a doua legi ( a somajului si a invatamantului).dar eu si altii in aceeasi situatie ce vina avem? o sa contest in instanta, dar va dura si doi ani, cu apel cu tot.in acest timp, eu trebuie sa traiesc cu ceva;daca gasesc sa ma angajez,procesul va mai fi valabil sau se va suspenda? ce ma sfatuiti sa fac?

Alte discuții în legătură

Scoala profesionala alin81 alin81 Buna ziua am o mare rugaminte...as dori sa stiu daca scoala profesionala de 3 ani absolvita se incadreaza la studii medii...si daca da in ce lege se incadreaza ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna studii medii? venturianov venturianov buna ziua in perspectiva participarii la un concurs, vă rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste criteriul impus prin condiţiile de concurs si anume studiile ... (vezi toată discuția)
Studii medii Vrxi Vrxi Dacă am 1o clase puls 2ani de scoala profesională ,se considera studii medii? (vezi toată discuția)