avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere multinationala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere multinationala

Buna ziua,

Sunt angajat al unei societati multinationale. La momentul angajarii, am incheiat actele cu o societate partenera de a lor cu domeniu de activitate in publicitate (prestator servicii catre reprezentanta). Activitatea desfasurata a fost insa pentru reprezentanta multinationalei. La angajare, printre altele, au conditionat angajarea de semnarea unei hartii in alb de incetare a contractului de munca cu acordul partilor.
Vineri, 12 iulie 2009, am fost anuntat telefonic de catre conducerea reprezentantei ca de la 31 iulie trebuie sa plec din motive de "reducere costuri", alegerea facandu-se pe criterii de performanta in conditiile in care eu sunt printre ultimii veniti si ar fi fost necesar un timp pentru culegerea rezultatelor.
Astazi am fost sunat iar de conducerea reprezentantei si au spus ca sunt de acord sa-mi ofere si un salariu in plus (ceea ce prevede si legislatia).
De asemenea, m-a sunat si directorul de la societatea de publicitate sa-mi spuna ca este la mijloc si ca de la 31 iulie imi va activa hartia semnata in alb.

Exista o cale de a ataca aceasta bataie de joc?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 27 Iulie 2009
Hartia semnata spune ca solicit desfacerea C.I.M prin art. 55. lit. B (este redacatata la calculator).
Nu exista specificata data si nici un spatiu lasat in mod special pentru a fi trecuta ulterior. Singurul loc lasat pentru a fi completat este cel pentru numarul de inregistrare ... care poa fi scris alaturi de data (in acest moment, doar semnatura mea este in pix, restul redactat)
In acest caz, mai pot contesta acea hartie?
parerea mea este ca nu aveti sanse de a contesta acea cerere.
subscriu la cele spuse de Gratiela .

Nu vreau sa jignesc dar acestea sunt consecintele " disperarii " romanilor de a ocupa un job bun, semnand in orb orice hartie .
Poate pe viitor veti fi mai precaut !
Exista posibilitatea de a contesta decizia de incetare a c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun., numai in situatia in care puteti dovedi ca v-a fost viciat consimtamantul... Incetarea contractului de munca prin acordul partilor este supusa regulilor privind incheierea valabila a oricarei conventii. Astfel, consimtamantul ambelor parti trebuie sa fie serios si explicit, sa excluda orice echivoc... In practica judiciara, s-a decis ca intelegerea partilor poate fi dovedita prin orice mijloc de proba.
Multumesc tuturor pentru raspuns.

Doamnei "grace_r": mi-ati spus de la bun inceput ca nu sunt sanse, inteleg ca din punctul dumneavoastra de vedere ar trebui sa trec cu vederea si sa accept situatia, observ ca nu ma puteti ajuta.

Doamnei/domnului "HRS": nu ma jigniti, insa altii si-au permis prin ceea ce am relatat aici, tocmai aceasta este situatia neplacuta ... ca nu sunt in primul rand oameni.

Ca sa adaug: am avut o negociere cu multinationala, am cazut la un comun acord, mi-am dat demisia de la vechiul loc de munca si in momentul incheierii actelor mi-au spus ca voi fi incadrat pe o alta societate si ca nu-mi vor semna actele pana nu le trimit si acea hartie (imi desfasor activitatea in provincie, acoperind o zona a tarii), nu mai puteam da inapoi. Multinationala nu stie de aceasta hartie, doar societatea de publicitate din Bucuresti. Nu am folosit nume concrete aici pentru ca nu vreau sa fac o imagine negativa nici uneia dintre societati. Este vorba de o societate multinationala foarte mare la nivel de 143 tari, eu am fost de buna credinta si nu m-am asteptat la o astfel de inscenare din partea lor.
Nu este vorba de disperare, am lucrat cu ceva timp in urma la o alta societate care avea relatii contractuale cu aceasta mutinationala si am avut o parere foarte buna despre ei, chiar am mers cu placere la ei si am vrut sa dezvolt activitatea lor in tara, ceea ce si ei vroia, insa dupa 9 luni ma arunca intr-un mod total imoral.

Nu pot (si nici dumneavoastra daca ati sti mai in amanunt situatia ), sa accept o asemenea mizerie. Intotdeauna am luptat pentru corectitudine, indiferent daca au am avut de pierdut din anumite puncte de vedere.

Am fost pus si eu in situatia (cu ceva timp in urma la o alta companie) de a anunta persoane ca trebuie sa plece si vor fi trimisi in somaj, nu i-am constrans, nu mi-am dat imediat demisia, am stat din functia de conducere pe care o avean si i-am ajutat pe toti, am negociat pentru ei, am cerut mai mult timp pentru cei care erau in situatii mai dificile si treptat au intrat toti pe un alt drum, la doua saptamani dupa acee mi-am depus si eu demisia desi conducerea a insistat sa raman. Nu am putut accepta moral acest lucru.

Avand in vedere acestea, acum incerc sa-mi apar cauza si dreptatea, de aceea apelez si voi apela in continuare la juristi pentre ca ei stiu mai bine ce inseamna legislatie si cum se poate face dreptate cu legea.

Numai bine.

Alte discuții în legătură

Incetarea cim prin acordul partilor ramona_vasiliu ramona_vasiliu Buna ziua! Am si eu o problema si am mare nevoie de ajutorul vostru: pana astazi am fost angajata unei societati comerciale avand functia de casier, din ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz somaj ana_frincu ana_frincu Buna ziua, S-a emis catre un angajat instiintare cu privire la desfiintarea locului de munca si imposibilitatea acordarii unui alt loc de munca in cadrul ... (vezi toată discuția)
Despre concediere - reorganizare firma allessandra allessandra La firma unde este angajat sotul meu se fac concedieri pe motiv de reorganizare. Se desfiinteaza anumite posturi, se scot la concurs alte posturi in diverse ... (vezi toată discuția)