avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere multinationala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere multinationala

Buna ziua,

Sunt angajat al unei societati multinationale. La momentul angajarii, am incheiat actele cu o societate partenera de a lor cu domeniu de activitate in publicitate (prestator servicii catre reprezentanta). Activitatea desfasurata a fost insa pentru reprezentanta multinationalei. La angajare, printre altele, au conditionat angajarea de semnarea unei hartii in alb de incetare a contractului de munca cu acordul partilor.
Vineri, 12 iulie 2009, am fost anuntat telefonic de catre conducerea reprezentantei ca de la 31 iulie trebuie sa plec din motive de "reducere costuri", alegerea facandu-se pe criterii de performanta in conditiile in care eu sunt printre ultimii veniti si ar fi fost necesar un timp pentru culegerea rezultatelor.
Astazi am fost sunat iar de conducerea reprezentantei si au spus ca sunt de acord sa-mi ofere si un salariu in plus (ceea ce prevede si legislatia).
De asemenea, m-a sunat si directorul de la societatea de publicitate sa-mi spuna ca este la mijloc si ca de la 31 iulie imi va activa hartia semnata in alb.

Exista o cale de a ataca aceasta bataie de joc?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 27 Iulie 2009
tasia2009 a scris:

...................
Doamnei/domnului "HRS": nu ma jigniti, insa altii si-au permis prin ceea ce am relatat aici, tocmai aceasta este situatia neplacuta ... ca nu sunt in primul rand oameni.
..................

:offtopic: Interventie moderator
Nu cred ca raspunsul dat de catre HRS este jignitor la adresa dvs... foarte multi angajati semneaza in alb acte sau merg pe "burta" cu un salariu mai mare decat cel trecut in c.i.m. si apoi in urma neintelegerilor cu angajatorul solicita sprijinul specilaistilor ... cred ca aici s-a referit HRS in raspunsul sau.
Nu ma refeream ca am fost jignit de "HRS", ma refeream ca sunt jignit de modul in care sunt tratat de angajator ("ceea ce am relatat aici"), imi pare rau daca s-a interpretat in alt sens.

Numai bine.
Buna seara ,

Am citit cu atentie cele descrise de d-voastra si pe un rationament simplist va propunsa va adresati mai intai cu un " memoriu " direct Multinationalei .
Cred ca este usor de sesizat pentru oricine ca aceste Companii multinationale prefera sa externalizeze mare parte din servicii , si fiti sigur ca nu numai din considerente de costuri , ci mai ales de imagine . Din pacate externalizarea se face catre companii sau societati romanesti care nu se feresc sa impuna tot felul de conditii la inceputul colaborarii cu salariatii cat si pe parcursul acesteia . Considerentele sunt simple - nu isi pericliteaza relatia contractuala cu Compania Multinationala neavand " la vedere " probleme cu angajatii .
In alta ordine de idei , un litigiu cu societatea a carui angajat ati fost va atrage dupa sine si afectarea imaginii multinationalei ( ce e drept intr-o proportie mai mica decat daca erati angajatul lor direct ) . Nu credeti ca ar fi bine sa programati o audienta sau sa le trimiteti un memoriu in care sa le faceti cunoscuta intentia D-voastra ? Poate in acest fel veti rezolva mai repede problema si mai simplu decat prin intermediul justitiei?

e doar o opinie, rog sa o tratati ca atare

Andreea

buna seara!
nu vreau sa o luati ca pe un afront, va spun din experienta si cred ca cei ce v-au sfatuit sa nu introduceti actiune, acelasi rationament au avut....cred ca este f greu de demonstart ca ati avut consimtamantul viciat, cred ca nu puteti demonstra ca acea hartie in alb a fost semnata...atunci...
...am avut in familie un caz de desfacere cim, era clar ilegal, am lucrat cu avocati, am castigat in prima instanta, am pierdut in recurs....nu pot sa spun decat ca erau oameni cu mare influenta...asa ca am ramas cu datorii la avocat si la executorul judecatoresc si cu dreptatea in mana...
...am facut revizuire si contestatie in anulare, dar cred sincer ca nu mai avem sanse in tara noastra....si era un caz clar de abuz....
de asta cred ca la Dvs. va fi mult mai greu si sa nu ramaneti si dvs cu datorii;
v-as sfatui sa le cereti desfacerea Cim pe art. 65.1 CM, salarii compensatorii(cate sunt in CCM de pe ramura in care activati) si sa le spuneti ca daca vor apela la "acea" hartie ii veti actiona in instanta..
mult succes!
sa ne mai dati vesti!
Buna ziua tuturor,

Astazi am trimis solicitarile mele catre multinationala. Incerc in primul rand o cale amiabila. Multumesc pentru sfaturi !

Ce vroiam sa va intreb:
In situatia in care doresc sa contest legalitatea introducerii acelei hartii pe care am fost costrans sa o semnez la angajare, avand in vedere ca nu sunt din Bucuresti (angajatorul este in Bucuresti), pot contesta la mine in judet sau trebuie in judetul angajatorului?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Am sa va tin la curent cu ce se mai intampla ...

Numai bine tuturor.

Alte discuții în legătură

Incetarea cim prin acordul partilor ramona_vasiliu ramona_vasiliu Buna ziua! Am si eu o problema si am mare nevoie de ajutorul vostru: pana astazi am fost angajata unei societati comerciale avand functia de casier, din ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz somaj ana_frincu ana_frincu Buna ziua, S-a emis catre un angajat instiintare cu privire la desfiintarea locului de munca si imposibilitatea acordarii unui alt loc de munca in cadrul ... (vezi toată discuția)
Despre concediere - reorganizare firma allessandra allessandra La firma unde este angajat sotul meu se fac concedieri pe motiv de reorganizare. Se desfiinteaza anumite posturi, se scot la concurs alte posturi in diverse ... (vezi toată discuția)