avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu sunt lasata sa intru in casa pe care am cumparat-o!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu sunt lasata sa intru in casa pe care am cumparat-o!

Acum 2 ani am cumparat apartamentul in care locuia tatal meu, pensionar si vaduv.
Vanzarea a avut loc la un birou notarial unde am incheiat un contract de vanzare-cumparare.

Anul trecut tatal meu s-a recasatorit iar anul acesta m-a dat in judecata pentru anularea actului.
Acum 2 saptamani tatal meu a decedat. M-am dus sa vorbesc cu sotia lui ca sa paraseasca imobilul iar aceasta mi-a spus ca nu vrea sa plece, intrucat este si casa ei.

Doresc sa subliniez urmatoarele aspecte:
- apartamentul pe care l-am cumparat NU este bun dobandit in comun de catre tatal meu cu actuala sotie.
- e numai al tatalui meu.

Am fost la Politie si au zis ca nu se baga sa vina sa ma ajute.
Pot sa merg sa sparg usa si sa o dau afara ? Ma poate acuza de ceva ? Ca e doar casa mea.
Din moment ce tatal meu a murit actiunea inseamna ca a picat ( am fost azi la tribunal si nu figureaza ca fiind preluata de catre sotie ).
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:18, 27 Iulie 2009
andr44u a scris:

Eu inteleg ca din moment ce el a decedat cauza nu mai este pe rol,

Odata cu omul nu "mor" musai si cauzele puse de el pe rol.

Art. 243 c. proc. civ. zice ca: Judecata pricinilor se suspenda de drept:
1. prin moartea uneia din parti, afara de cazul cand partea interesata cere termen pentru introducere in cauza a mostenitorilor.

Ori, - dati-mi voie sa va spun eu ;) - ca dvs. nu sunteti deloc interesata...
Dar sotia supravietuitoare a tatalui dvs. ar cam fi, asa ca puteti avea surpriza prezentei ei la primul termen si continuarii procesului.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
romascanu, moderator
:hm: interesant ar fi de vazut ce se intampla in situatia in care dupa introducerea in cauza a mostenitorilor unii dintre ei ar fi de acord cu continuarii judecatii iar ceilalti neavand interes n-ar fi de acord? Pozitia cui o va adopta instanta a descendentului rezervatar sau a sotiei supravietuitoare?
andr44u a scris:

Acum 2 ani am cumparat apartamentul in care locuia tatal meu, pensionar si vaduv.
Vanzarea a avut loc la un birou notarial unde am incheiat un contract de vanzare-cumparare.

Anul trecut tatal meu s-a recasatorit iar anul acesta m-a dat in judecata pentru anularea actului.
Acum 2 saptamani tatal meu a decedat. M-am dus sa vorbesc cu sotia lui ca sa paraseasca imobilul iar aceasta mi-a spus ca nu vrea sa plece, intrucat este si casa ei.

Doresc sa subliniez urmatoarele aspecte:
- apartamentul pe care l-am cumparat NU este bun dobandit in comun de catre tatal meu cu actuala sotie.
- e numai al tatalui meu.

Am fost la Politie si au zis ca nu se baga sa vina sa ma ajute.
Pot sa merg sa sparg usa si sa o dau afara ? Ma poate acuza de ceva ? Ca e doar casa mea.
Din moment ce tatal meu a murit actiunea inseamna ca a picat ( am fost azi la tribunal si nu figureaza ca fiind preluata de catre sotie ).

Sfatul meu este sa spargeti usa cu cea mai mare liniste sufleteasca posibila si sa va instalati in apartament!
Pe mama soacra nu o sa o puteti da afara decat dupa o actiune de evacuare dar macar ii veti face sederea placuta!
Politia nu va poate face dosar penal pentru violare de domiciliu deoarece in acte sunteti proprietara!
Nu inteleg de ce mai pierdeti timpul!
:D
SUCCES!
iar domnul Mihai Grigore va face evaluarea stricaciunilor :D
Bine punctat de aditabora....=D>=D>=D>

Alte discuții în legătură

Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Evacuare calutul calutul Am un fiu ce locuieste in apartamentul pentru care am act de proprietate impreuna cu sotia decedata.Nu am facut succesiunea din lipsa de fonduri.Pentru ca in ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de a intra in casa nicki nicki Buna seara, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: Tatal meu a decedat, iar apartamentul in care locuia a fost cumparat de fiica mea, anterior ... (vezi toată discuția)