avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu sunt lasata sa intru in casa pe care am cumparat-o!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu sunt lasata sa intru in casa pe care am cumparat-o!

Acum 2 ani am cumparat apartamentul in care locuia tatal meu, pensionar si vaduv.
Vanzarea a avut loc la un birou notarial unde am incheiat un contract de vanzare-cumparare.

Anul trecut tatal meu s-a recasatorit iar anul acesta m-a dat in judecata pentru anularea actului.
Acum 2 saptamani tatal meu a decedat. M-am dus sa vorbesc cu sotia lui ca sa paraseasca imobilul iar aceasta mi-a spus ca nu vrea sa plece, intrucat este si casa ei.

Doresc sa subliniez urmatoarele aspecte:
- apartamentul pe care l-am cumparat NU este bun dobandit in comun de catre tatal meu cu actuala sotie.
- e numai al tatalui meu.

Am fost la Politie si au zis ca nu se baga sa vina sa ma ajute.
Pot sa merg sa sparg usa si sa o dau afara ? Ma poate acuza de ceva ? Ca e doar casa mea.
Din moment ce tatal meu a murit actiunea inseamna ca a picat ( am fost azi la tribunal si nu figureaza ca fiind preluata de catre sotie ).
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:18, 27 Iulie 2009
andr44u a scris:

Pai stati domnule, si adica ma judec cu ea 2 ani, nu apuca sa se termina procesul si pac, moare si ea, preia fata ei, iar ma judec cu ea, moare si fata ei, preia sotul, si-asa ce fac, ma judec cu tot neamul pana mor ?

Nu se poate. Trebuie sa existe o solutie.

Daca spargeti usa si intrati va fi viol de domiciliu adica o infractiune.
Va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca de evacuare sau sa incercati evacuarea cu executorul judecatoresc in baza actului de proprietate, ceea ce eu nu cred ca veti reusi.
Nu mai pierdeti timpul si deschideti proces.
Puteti gasi un avocat care sa va redacteze actiune si sa mergeti singura la termene daca nu aveti bani si pentru reprezentare.
Daca aveti noroc puteti obtine repede evacuarea.Adica in 2-3 luni.

avocat Claudiu Lascoschi
in primul rand daca este vorba de un act de vanzare-cumparare fara vreo clauza , dvs sunteti proprietarul de drept al imobilului in speta .
sotia tatalui dvs nu are nici un drept asupra imobilului in speta, intrucat actul de vanzare-cumparare nu a fost anulat in instanta .
solutia ar fi sa mergeti in instanta , la primul termen si sa vedeti daca dansa se prezinta . daca isi angajeaza avocat si dovedeste ca nu s-a platit pretul , ar putea avea castig de cauza . iar in acest caz, vanzarea se va anula , iar dansa va avea dreptul legal la o cota-parte din acel imobil in calitate de sotie supravietuitoare. cota sa parte va fi de 1/4 , restul revenindu-va dvs ca erede .

solutia evacuarii fortate a doamnei nu v-o recomand, pt ca inca nu stiti ce s-a intamplat cu dosarul in cauza .
numai dupa suspendarea dosarului , dvs sunteti in drept sa solicitati prin executor judecatoresc evacuarea dansei, intrucat locuieste in acel imobil fara a avea vreun drept legal .
Sa in pretinda un drept de mostenire dupa sotul decedat.
Daca procedeaza in acest mod va poate crea multe probleme si multi nervi.
roxanel a scris:

in primul rand daca este vorba de un act de vanzare-cumparare fara vreo clauza , dvs sunteti proprietarul de drept al imobilului in speta .
solutia evacuarii fortate a doamnei nu v-o recomand, pt ca inca nu stiti ce s-a intamplat cu dosarul in cauza .

Pe langa sfaturile profesioniste, si nu lipsite de umor ale antevorbitorilor mei (Aditabora =D>), as mai adauga o opinie de ordin emotional : acel contract presupun ca afost o donatie deghizata, tatal Dvs.intelegand sa va gratifice inainte de aparitia in viata Dansului a acelei doamne, care probabil i-a indulcit ultimii ani de viata. Eu as merge pe o abordare mai pacifista, incercand sa ajung la o intelegere cu sotia defunctului, intelegere pe care sa o oficializati apoi.
Asta numai in cazul in care, in mod obiectiv puteti stabili in sufletul Dvs. buna credinta a doamnei...
Sau sa nu existe vreo clauza in contract ca o eventuala sotie ar avea dreptul de a locui in casa.:stunned:

Alte discuții în legătură

Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Evacuare calutul calutul Am un fiu ce locuieste in apartamentul pentru care am act de proprietate impreuna cu sotia decedata.Nu am facut succesiunea din lipsa de fonduri.Pentru ca in ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de a intra in casa nicki nicki Buna seara, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: Tatal meu a decedat, iar apartamentul in care locuia a fost cumparat de fiica mea, anterior ... (vezi toată discuția)