Imi amintesc de sotron, saritul cu coarda, colectia de timbre postale-Doamne ! ce mai negocieri purtam sa incropim cate o serie:D,
Oh, da , m-ati facut praf. Am cazut in butoiul cu melancolie. Inghetata vafe, parfe, polar. Am suferit de dependenta. Mancam in fiecare zi una. Chiar si dupa operatia de polipi, doctorita mi-a spus sa nu mananc rece iar eu eram a doua zi in Parcul Icoanei, pe o ploaie rece de sfarsit de octombrie mancand inghetata cu ochii in patru sa nu ma vada vreun cunoscut sa-i spuna mamei. In ultimii 15 ani le-am incercat pe toate. Cand spun am incercat, nu inseamna ca am mancat, nu-s bune, au gust de chimicale, dulcege de la indulcitorii industriali.
Imi amintesc si de corul scolii din care am facut parte 8 ani. Aveam un profesor de muzica care ne spunea ca fiecare om trebuie sa asculte muzica, sa cante, asfel se imbogateste spiritual, devine mai inteligent. Cu lozinca asta in brate a facut un cor din peste 90% din elevii scolii. De obicei la spectacole nu mergeau toti pentru ca profesorul nu reusea sa convinga conducerea asezamantul cultural ca nu vom distruge scena. Insa o data pe an era Cantarea Romanie la Sala Palatului. Scoala se afla la 1,5-2 km de Sala Palatului si mergeam toti, pe jos, incolonati. Cand primul ajungea ultimul parasea scoala. Pana ne asezam pe scena treceau 20 min, spectatorii erau deja obositi psihic cand ne apucam noi de cantat.
Cind aveam ... nu spun varsta ca o sa ma fac de ris , am distrus cu ciocanul de snitele un ceas , pe care scria : 17 jewels ; imi spusese cineva sau am citit , nu mai stiu , ca jewels = rubine , si ma gindeam ca din 17 rubine o sa-mi fac o bijuterie ... deosebita . Nu m-am ales decit cu o sfinta de bataie ... X-(:(( ...
Dar de tabere va amintiti? Se faceau multe tabere odata. Imi amintesc de trenul vacantei care il luam catre Navodari plin numai cu copii. De faptul ca nu ne lasau in apa mai mult de 10 min. De inviorarea de dimineata. De bataile cu perne din dormitor.
Imi amintesc de o sedinta cu parintii.Invatatoarea ne-a "amenintat"zile la rand cu asta.
Cum era vorba sa citim(sa auda si parintii) am exersat o lectura(minte de copil!).
Si azi mai aud in minte ,ca un ecou "...sa nu zica leahul c-a intrat in Tara Romaneasca ca-ntr-o tarina pustie..." :D
In rest,nenumarate calitati sportive: eram greu de prins pentru vaccinuri...si cand faceam prostii.
Tabere...cu bivolii,la pascut.
Nu credeam sa fie asa,dar mi-e dor sa fiu copil.
Primul meu amic a fost Radu,eram croiti dupa acelasi model,pana si bivolii nostri erau pe-o minte:eram ocupati cu joaca,iar ei rezolvau culturile oamenilor.:)
Atunci credeam ca imi lipsesc multe,azi imi dau seama ca nu mi-a lipsit,de fapt,nimic.
Totusi,ceva lipsea...nostalgia.
:love:
Am uitat sa mentionez "furtul cu burta".
Era un mar de vara in gradina bunicii unei fete din "gasca".
Cand se innopta,dadeam atacul,se speria biata bunica!
Asa era mai palpitant,niciodata nu a stiut femeia ce nepoata "penala"are.
Ma opresc,ca nu-i onorabil.