avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Amintiri....
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Amintiri....

Daca sunteti de acord , va propun sa trecem aici acele amintiri din copilarie/ adolescenta/tinerete 1, tinerete 2 , tinerete 3.... care au un parfum deosebit ; stiu eu , ceva de genul : jocul noua pietre . Il mai stie cineva ? Eu nu-mi amintesc ce trebuia facut dupa ce se arunca cu mingea : erau 9 pietre, de la mare la mic puse pe verticala , ca o piramida , apoi se arunca cu o minge in turnul asta de pietre si apoi alergam ... dar nu mai tin minte de ce .... si nu mai stiu cine cistiga ... si de ce ...

Mai tin minte insignele de pionier si mindria de a le avea ...
Si Bem -Bem
Si piinea uda presarata cu zahar ...

"Fiind baiet, paduri cutreieram
Si ma culcam ades langa izvor,
Iar bratul drept sub cap eu mi-l puneam
S-aud cum apa suna-ncetisor..."

(Eminescu)

Nu stiu ce mi-a venit sa ma uit pe acest topic!
Dar nu-mi pare rau, desi amintirile ma napadesc.
Ma gandesc ca am ramas un copil (la 60 de ani)!
Parca am aceeasi varsta, de 10-12 ani!
Cu toate conditiile tehnice de astazi, tanjesc dupa vremurile acelea!
Ce mi-ati facut, dragi prieteni?
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Frumos.......noi putem spune ca am avut o copilarie frumoasa...nu stiu oameni erau altfel mai buni,mai toleranti......acum..........nimic..........oricum eu ma jucam de-a comorile,faceam doua echipe,iar fiecare echipa avea un alfabet secret,o echipa ascundea un obiect,iar cealalta trebuia sa-l gaseasca....partea frumoasa era ca se jucau aproape toti copiii din bloc si jocul dura chiar si zile intregi.........acum in schimb nu mai exista magie,

Va amintiti jocul de-a mama si copilul cu presul in fata blocului?sau iarna cazematele de zapada?........la scoala...profesorul de spaniola cerea tot timpul apa in vaza cu flori pt.ca avea sete...........ehe......amintiri sunt multe,care mai de care hazlii.

Eram as la jocul cu elasticul si aveam trei oracole..........ce vremuri...........bomboane cubaneze si ciocolata chinezeasca.......

Important este sa nu uitam cine suntem si de unde venim si oricat de mult am renega trecutul comunist.............face parte din viata ,istoria si amintirile noastre............urat sau frumos..........eram fericiti in acele timpuri...........eram copii:yeah:

practica la cules de porumb, rosii, struguri... ce distractie !
Cita risipa !
Imi amintesc ca in a XI-a ne-am pitit citiva dupa un morman de porumb ;)si ne-au uitat acolo ... s-au intors dupa un timp si ne-au recuperat ....
Eu aveam oracol dar il ascundeam de ai mei. Iar la scoala nu aveam voie sa merg in blugi. :">

In scoala generala aveam codite impletite. Maama, ce ma mai tragea mama de par cand mi le facea.

In liceau ascundeam cordelutele si numerele matricole si, evident, nu-mi mai impleteam parul. Iar la practica am fost la sfecla de zahar. Si acum mai pastrez niste poze cu frunze in cap.

Primul 4 si prima corigenta au fost in liceu, la fizica. Si eram la profil mate-fizica. Dar nu m-a certat nimeni. Tata a convocat-o pe mama si s-au intrebat ce-i cu mine. Ce sa fie, adolescenta! :)

Gabriela Pintea
Magda Staicu a scris:

Cind aveam ... nu spun varsta ca o sa ma fac de ris , am distrus cu ciocanul de snitele un ceas , pe care scria : 17 jewels ; imi spusese cineva sau am citit , nu mai stiu , ca jewels = rubine , si ma gindeam ca din 17 rubine o sa-mi fac o bijuterie ... deosebita . Nu m-am ales decit cu o sfinta de bataie ... X-(:(( ...

:O:O:O
:D:D:D
Dumnezeule, Magda!
Cata bataita ai luat de-a lungul copilariei tale?
Cu toate astea, ne aducem aminte cu drag de acei ani....

Alte discuții în legătură

Avocatnet 2011: despre copilărie... ContSters4579 ContSters4579 ...ce va mai aducetiaminte de cand erati copil...incep eu:umbra din casa bunicilor,praful de pe strada,bunica deschizand gazul de la sobe dimineata la ... (vezi toată discuția)
Din realitatea zilelor noastre POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE ... Noi, \"elevii antedecembriști\" ! ... Intr-o imagine care circula pe net, o elevă inconștientă din anii \'70, probabil chiar \'80, merge singură pe ... (vezi toată discuția)
Nevoie de ajutor, va rog: ce activitati as putea desfasura cu niste copii? Filip Alexandru Filip Alexandru Saptamana viitoare voi avea niste intalniri repetate cu vreo cativa zeci de copii bolnavi de la un anumit spital, v-as ruga daca puteti sa-mi dati anumite ... (vezi toată discuția)