avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sume sustrase de administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sume sustrase de administrator

buna ziua!am si eu o intrebare:s-a constatat ca administratorul asociatiei si-a,,insusit" incasariile ce trebuiau sa ajunga la diferiti furnizori si acuma asociatia este somata ca va fii data in judecata!(suma fiind destul de mare).administratorul si-a recunscut vina si cere o pasuire,pana in ianuarie ptr a depune suma respectiva!locatarii doresc alegeri,schimbarea administratorului!intrebarea:ce ar trebui sa facem in continuare,sa fim siguri ca administratorul va depune suma respectiva?multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela005 , utilizator 14:30, 21 Februarie 2016
multumesc pentru raspunsuri!marti avem sedinta sper sa se rezolve fara probleme.si mai o intrebare:in cazul in care administratorul nu pune banii(sant unii de parere ca poate o sa plece pana in ianuarie) acestia trebuie stransi de la totii locatarii,sau?
Aveti grija sa nu fie o " manevra " intre cei care au fost de fata , taiati sau si vedeti cine plateste !
sant unii de parere ca poate o sa plece pana in ianuarie) acestia trebuie stransi de la totii locatarii,sau?

eu propun o situatie ipotetica.
administratorul pleaca din tara si nu are niumic pe numele lui.asociatia id da in judecata il obliga sa platesca si se ajunge la executare silita si cand sa execute ce sa execute daca nu are nimic?
atunci cine crezi ca va plati tot? nu platesti ca asociatie utilitatile ti le taie.si uite asa platesti din cauza presedintelui care la pasuit pe bani vostri.
Daniela005 a scris:
in cazul in care administratorul nu pune banii(sant unii de parere ca poate o sa plece pana in ianuarie) acestia trebuie stransi de la totii locatarii,sau?

Banii se vor recupera de la cei vinovati. Primul este cel ce a sustras banii dar buni de plata sunt si cei cu care a lucrat, cei care au verificat, au aprobat cheltuielile.... adica presedintele, cenzorul, membrii comitetului.

problema asta este ca nimeni nu a verificat niciodata nimic,s-a mers pe incredere,mare greseala!!! fiind vecin cu noi,nimeni nu s-a gandit la asa ceva!!!daca se verifica nu se ajungea la asa ceva.speram sa se recupereze suma care se va constata in urma predarii administratiei,bineinteles de la cel vinovat!dupa ce avem pe hartie suma exacta si cu declaratia lui putem sa facem plangere impotriva lui.

Alte discuții în legătură

Demisie presedinte asociatie de proprietari mihaisorin3 mihaisorin3 Buna ziua. Din motive personale vreau sa-mi dau demisia din functia de presedinte de asociatie de locatari . In acest sens am afisat un convocator de ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Destituire presedinte orsaia2006 orsaia2006 Sunt presedintele unei as de proprietari si vreau sa stiu si eu in ce conditie poate fi destituit un presedinte...In cadrul as noastre s a creat o situatie ... (vezi toată discuția)