avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sume sustrase de administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sume sustrase de administrator

buna ziua!am si eu o intrebare:s-a constatat ca administratorul asociatiei si-a,,insusit" incasariile ce trebuiau sa ajunga la diferiti furnizori si acuma asociatia este somata ca va fii data in judecata!(suma fiind destul de mare).administratorul si-a recunscut vina si cere o pasuire,pana in ianuarie ptr a depune suma respectiva!locatarii doresc alegeri,schimbarea administratorului!intrebarea:ce ar trebui sa facem in continuare,sa fim siguri ca administratorul va depune suma respectiva?multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela005 , utilizator 14:30, 21 Februarie 2016
Daniela005 , vedeti ca se apropie sarbatorile de iarna si toata lumea este cu gandul la sarmale , carnati , slanina etc . nu mai pierdeti timpul , imi pare rau ca trebuie sa spun , dar acei proprietari care nu sunt interesati si merg pe incredere , isi cam merita soarta asa se intampla cand ii lasi pe " zmecheri " sa faca ce vor , acum o sa va rugati de ei sa va dee banii.
Daniela005 a scris:
dupa ce avem pe hartie suma exacta si cu declaratia lui putem sa facem plangere impotriva lui.

Asa cum bine vi s-a spus mai sus, nu exista nici un "dupa". Reclamati imediat la politie sa inceapa ancheta, sa va ajute chiar politia in stabilirea prejudiciului. Mergeti pe ce aveti acum, pe faptul ca e o lipsa in gestiune recunoscuta de administrator...
da intradevar,pot spune ca ne-am ars bine cu increderea de acuma o sa suflam si in iaurt!o sa va tin la curent cu ce o sa se intample de marti...dupa sedinta si dupa ce toata lumea o sa fie la curent cu ce sa intamplat
buna seara!referitor la problema mai sus mentionata...in urma sedintei care a avut loc,bineinteles prezenta a fost sub 50%,i sa pus in vedere administratorului ca in termen de 1 luna(pana la urmatoarea sedinta)sa prezinte toate documentele,facturile din care sa reiese situatia exacta a asociatiei,in caz contrar se va face plangere penala!In urma situatiei creeate presedintele si-a dat demisia,cu data de 1 -12-2015.(deoarece nu mai vrea sa lucreze cu administratorul prezent).In urma acestei decizii ce indatoriri legale mai are presedintele(fostul)?
Daca presedintele si-a dat demisia a facut-o asa cum spuneti tocmai pentru ca acesta nu mai are incredere in administrator. Iar adunarea generala, asa cum spuneti a hotarat sa-i dea administratorului un termen... Ori aici adunarea generala a gresit iar eu daca eram in locul presedintelui probabil ca-mi dadeam demisia asa cu a facut-o si al dumneavoastra. De ce? Pentru ca nu poti lucra cu cu cineva in care nu mai ai incredere. Acel administrator poate sustrage banii inca o luna de acum inainte.
Dar greseala dumneavoasta, a membrilor asociatiei, a comitetului, a presedintelui, a cenzorilor este ca au convocat adunarea generala pentru a discuta despre administrator. Conform legii administratorul este angajat de comitet, reprezentat de presedinte, este verificat de cenzor si nu este ales de adunarea generala. In fata adunarii generale raspund cei alesi si nu salariatii.
Presedintele si comitetul trebuia sa decida soarta administratorului: incetarea activitatii, sesizarea politiei... preluarea atribuitiunilor de catre membrii comitetului si angajarea altui administrator. Pe langa acestea trebuia instituit imediat privilegiu imobiliar pe apartamentul administratorului. Toate acestea daca nu au fost facute de presedinte si comitet, adunarea generala (o multime de oameni) nu are cum sa le faca decat daca se alegea imediat alt presedinte...
Oricum presedintele care a demisionat acum, poate sa sesizeze politia cu ceea ce stie despre lipsa din gestiune a administratorului, ca fost presedinte si ca membru al asociatiei.

Alte discuții în legătură

Demisie presedinte asociatie de proprietari mihaisorin3 mihaisorin3 Buna ziua. Din motive personale vreau sa-mi dau demisia din functia de presedinte de asociatie de locatari . In acest sens am afisat un convocator de ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Destituire presedinte orsaia2006 orsaia2006 Sunt presedintele unei as de proprietari si vreau sa stiu si eu in ce conditie poate fi destituit un presedinte...In cadrul as noastre s a creat o situatie ... (vezi toată discuția)