avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sume sustrase de administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sume sustrase de administrator

buna ziua!am si eu o intrebare:s-a constatat ca administratorul asociatiei si-a,,insusit" incasariile ce trebuiau sa ajunga la diferiti furnizori si acuma asociatia este somata ca va fii data in judecata!(suma fiind destul de mare).administratorul si-a recunscut vina si cere o pasuire,pana in ianuarie ptr a depune suma respectiva!locatarii doresc alegeri,schimbarea administratorului!intrebarea:ce ar trebui sa facem in continuare,sa fim siguri ca administratorul va depune suma respectiva?multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela005 , utilizator 14:30, 21 Februarie 2016
santem la sedinte 50 +1 nu se poate face nimic,legal,sustin sus si tare!!!.

domna legea prevede la convocarea adunarii generale daca nu se prezinta 50+1 din totalul proprietarilor se reconvoaca adunarea generala si se voteaza hotararari la 50+1 dintre cei prezenti,adica daca sant 3 proprietari si 2 hotarasc ceva si voteaza da e valabil petru toti
articolul 14 din hg 1588/2007
(5) Adunarea generala a asociatiei de proprietari poate adopta hotarâri, daca majoritatea
proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari sunt prezenti personal sau prin
reprezentant legal. Daca nu este întrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea
va fi suspendata si reconvocata în termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de
proprietari au fost convocati, hotarârile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
Dovezi ale convocarii si reconvocarii constituie afisul de la avizier si tabelul nominal convocator cu semnaturi.
multumesc ptr raspunsuri...am sa revin cu noutati!Sarbatori Fericite!
Buna ziua!Am promis ca revin cu vesti despre problema discutata mai sus!Pot spune ca in sfarsit sa rezolvat!Ieri,dupa mai multe amanari,a avut loc din nou sedinta,la care sa prezentat situatia financiara a asociatie,toate facturiile fiind achitate,la zi!(doar ceva restantieri,ca intotdeauna).Probabil este un caz fericit,deoarece nu sa ajuns la plangeri penale!Au avut loc alte alegeri,deocamdata ramanand doar problema gasirii unui administrator,pana la sfarsitul lunii!Va multumesc ptr raspunsuriile date anterior!O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie presedinte asociatie de proprietari mihaisorin3 mihaisorin3 Buna ziua. Din motive personale vreau sa-mi dau demisia din functia de presedinte de asociatie de locatari . In acest sens am afisat un convocator de ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Destituire presedinte orsaia2006 orsaia2006 Sunt presedintele unei as de proprietari si vreau sa stiu si eu in ce conditie poate fi destituit un presedinte...In cadrul as noastre s a creat o situatie ... (vezi toată discuția)