Va prezint urmatoarea situatie:de vreo 3-4 ani primesc cam de 2 ori pe an in cutia postala vederi pe spatele carora scrie tot felul de magarii,de ex:ca sunt recalcitrant,fac scandal acasa,imi bat sotia,fur bani din firma,injurii etc.Sotia a participat la un concurs de director in invatamant,nu l-a luat si a doua zi i-a trimis o vedere la scoala unde lucreaza pe spate cu tot felul de magarii.Acum zic eu....si cunoscandu-ma destul de bine.....zic ca cineva incearca in mod constant sa ma discrediteze.Am banuit pe multi...dar stiti cum e:hotul cu un pacat pagubasul cu 10.Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc anticipat!
Cineva trimite de la o adresa de mail falsa tot felul de calomnii pe diverse site-uri. În ce condiţii, şi cine poate dispune verificarea ip-ului de unde a fost trimis?
@legally
conditii calomnie
- sa fiti acuzat de o fapta determinata, deci nu la modul generic
- afirmarea sau imputarea sa fie facute in public, deci nu in cadru privat
- fapta determinata pentru care sunteti acuzat sa va expuna unei sanctiuni penale, administrativa , disciplinara ...
- acuzatorul sa nu aiba probe, sau daca are probe, sa nu aiba un interes legitim pe care sa il apere. Spre exmplu, vecinul care are probe ca ati furat din firma, nu are niciun interes legitim de aparat, ci o face din invidie etc.
1. Nu cred ca afirmatia a fost facuta in public. Starea de fapt ca cineva "ar putea sa vada" nu echivaleaza cu afirmatiile facute in public. Era doar o vedere. Banuiesc ca nu imi spui acum ca vederea e o comunicare in public :D
2. nu cred ca (poate ma insel) -din cele ce am inteles- ca omul este acuzat de o fapta certa.
Oricum regimul calomniei este mai ciudat. De la decizia CCR nu au mai bagat-o in cod si practic raspunzi penal in baza solutiei CCR. (care nici asta nu e "foarte" ok...)
Are si insulta, insa... credeti ca acea persoana care le trimite o sa fie gasita? Sa nu se amuze si mai tare. Credeti ca polititistii vor verifica scrisul cunoscutilor si al familiilor lor? Plus ca ar trebui sa va luati un avocat daca se ajunge la proces. Ma rog, e optiunea dvs
Insulta prin presa
miutica
Buna ziua.Am o problema cu presa.
P 20 04 2012 2 ziare au scris un articol despre clanul C. Dar nu asta e problema.
In articol le-au dat numele complet ... (vezi toată discuția)
Proces calomnie
Berlioz
Buna ziua,
in urma cu cateva zile am fost sunata de o prietena care mi-a spus ca a aparut in ziare un anunt in care se vorbea de mine si familia mea in ... (vezi toată discuția)