avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibil un caz de calomnie ?Ce parere aveti?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibil un caz de calomnie ?Ce parere aveti?

Va prezint urmatoarea situatie:de vreo 3-4 ani primesc cam de 2 ori pe an in cutia postala vederi pe spatele carora scrie tot felul de magarii,de ex:ca sunt recalcitrant,fac scandal acasa,imi bat sotia,fur bani din firma,injurii etc.Sotia a participat la un concurs de director in invatamant,nu l-a luat si a doua zi i-a trimis o vedere la scoala unde lucreaza pe spate cu tot felul de magarii.Acum zic eu....si cunoscandu-ma destul de bine.....zic ca cineva incearca in mod constant sa ma discrediteze.Am banuit pe multi...dar stiti cum e:hotul cu un pacat pagubasul cu 10.Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george 5 , utilizator 18:40, 6 August 2009
george 5 a scris:

Va prezint urmatoarea situatie:de vreo 3-4 ani primesc cam de 2 ori pe an in cutia postala vederi pe spatele carora scrie tot felul de magarii,de ex:ca sunt recalcitrant,fac scandal acasa,imi bat sotia,fur bani din firma,injurii etc.Sotia a participat la un concurs de director in invatamant,nu l-a luat si a doua zi i-a trimis o vedere la scoala unde lucreaza pe spate cu tot felul de magarii.Acum zic eu....si cunoscandu-ma destul de bine.....zic ca cineva incearca in mod constant sa ma discrediteze.Am banuit pe multi...dar stiti cum e:hotul cu un pacat pagubasul cu 10.Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc anticipat!

mie acestea mi se par acuzatii care pot , cel putin teoretic , sa expuna o persoana unor sanctiuni . Si sunt chiar mai multe fapte , nu doar una.
Personal, consider ca dintr-un anume punct de vedere....o vedere poate fi considerata ca fiind publica, atata vreme cat nu este inchisa intr-un plic. Credeti ca , macar din curiozitate, nu doar postasul dar si alti lucratori prin mana carora trece acea vedere, nu isi arunca ochii pe ea ? si nu la poza..ci la scrisul de pe verso.In plus, se mai intampla , de multe ori, ca anumite vederi sa ajunga si prin cutiile postale ale altora..din eroare. Mai exista copii , din aceia curiosi, care scotocesc prin cutiile postale...va imaginati de distractiv este sa citesti asa ceva. Eu una, as include si acest mijloc de comunicare printre cele publice ;).Dar ma rog...sunt doar ..vederile mele proprii.Si inca ceva...sigur expeditorul nu detine probe cu care sa isi sustina acuzatiile:)
Divagand putin, cu ceva tinp in urma, un user ne intreba de ce citatiile pe care le primim acasa nu sunt inchise intr-un plic, intrucat este anormal ca oricine sa poata citi comunicarile care ni se fac, acestea trebuind sa ramana lucruri confidentiale .Mi se pare foarte pertinenta aceasta intrebare, si sunt de acord ca citatiile, intr-un viitor, ar trebui inchise in plic.B-)
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
ContSters47264, utilizator
Da , aveti dreptate......insa haideti sa va spun o chestie hazlie(..pt. mine),pe langa toate acestea joi am aparut intr-un ziar local,unde erau scrise tot felul de chestii despre mine.Nu imi era trecut numele,ci doar initialele ,dar individul nu s-a gandit ca am intrare la ziar,am fost la directorul ziarului...prin cineva...si mi-a aratat reclamatia (sau cum sa-i spun ?)ce au primit-o si pe care au publicat-o.Era scrisul unui coleg de birou,foarte apropiat mie#-o,un om pe care l-am ajutat de ....n ori.Cum cred ca a procedat:pe cartile postale era alt scris,si pe acea hartie de la ziar am recunoscut scrisul colegului ,dar ultimele 4 randuri era scrisul de pe cartile postale=D>.Zic eu...si la cartile postale era tot mana individului,cu mentiunea ca ideile erau transcrise de altcineva,aici fiind vreo 2 pagini,cred ca celalalt nene nu a mai avut chef sa transcrie,gandindu-se ca nu voi ajunge la ziar,dar nici nu l-a lasat inima sa nu scrie si el un adaus la recipisa:P.Asta e ...traim in Romania,unde sunt 2...al treilea e vorbit de rau.Pacat ca legea nu zice nimic in astfel de cazuri !!!
Va asigur ca expeditorul...cum il numiti .....a facut asta cred din alte motive.Sunt casatorit de 14 ani,avem doua fete minunate,iar fata de sotia mea nutresc cu totul alte sentimente decat cele scrise in cartile postale .Nu sunt agresiv....nici macar verbal.....
Ok, inteleg ca aveti unele posibile noi dovezi contra ..destinatarului. Depuneti linistit plangere....povestiti-le ce anume vi se intampla, si vor vedea dansii cum o incadreaza;)
george 5 a scris:

Da , aveti dreptate......insa haideti sa va spun o chestie hazlie(..pt. mine),pe langa toate acestea joi am aparut intr-un ziar local,unde erau scrise tot felul de chestii despre mine.Nu imi era trecut numele,ci doar initialele ,dar individul nu s-a gandit ca am intrare la ziar,am fost la directorul ziarului...prin cineva...si mi-a aratat reclamatia (sau cum sa-i spun ?)ce au primit-o si pe care au publicat-o.Era scrisul unui coleg de birou,foarte apropiat mie#-o,un om pe care l-am ajutat de ....n ori.Cum cred ca a procedat:pe cartile postale era alt scris,si pe acea hartie de la ziar am recunoscut scrisul colegului ,dar ultimele 4 randuri era scrisul de pe cartile postale=D>.Zic eu...si la cartile postale era tot mana individului,cu mentiunea ca ideile erau transcrise de altcineva,aici fiind vreo 2 pagini,cred ca celalalt nene nu a mai avut chef sa transcrie,gandindu-se ca nu voi ajunge la ziar,dar nici nu l-a lasat inima sa nu scrie si el un adaus la recipisa:P.Asta e ...traim in Romania,unde sunt 2...al treilea e vorbit de rau.Pacat ca legea nu zice nimic in astfel de cazuri !!!

daca dvs spuneti ca ati recunoscut scrisul si sunteti sigur de cel caruia ii apartine sfatul meu este sa faceti o plangere la politie cu indicarea persoanei cu toate datele de identitate si cu depunerea ca probe scrise a scrisorilor si vederilor respective. In felul acesta macar se va calma si nu va continua sa va trimnita tot felul de prostii prin posta!B-)

Alte discuții în legătură

Insulta prin presa miutica miutica Buna ziua.Am o problema cu presa. P 20 04 2012 2 ziare au scris un articol despre clanul C. Dar nu asta e problema. In articol le-au dat numele complet ... (vezi toată discuția)
Proces calomnie Berlioz Berlioz Buna ziua, in urma cu cateva zile am fost sunata de o prietena care mi-a spus ca a aparut in ziare un anunt in care se vorbea de mine si familia mea in ... (vezi toată discuția)
Sanctionare ziarist sau ziar???? niculaucarmen niculaucarmen in cazul in care vrem sa facem o plangere pentru un articol publicat la ziar, cine solicitam sa fie tras la raspundere, autorul articolului sau ziarul???? care ... (vezi toată discuția)