avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibil un caz de calomnie ?Ce parere aveti?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibil un caz de calomnie ?Ce parere aveti?

Va prezint urmatoarea situatie:de vreo 3-4 ani primesc cam de 2 ori pe an in cutia postala vederi pe spatele carora scrie tot felul de magarii,de ex:ca sunt recalcitrant,fac scandal acasa,imi bat sotia,fur bani din firma,injurii etc.Sotia a participat la un concurs de director in invatamant,nu l-a luat si a doua zi i-a trimis o vedere la scoala unde lucreaza pe spate cu tot felul de magarii.Acum zic eu....si cunoscandu-ma destul de bine.....zic ca cineva incearca in mod constant sa ma discrediteze.Am banuit pe multi...dar stiti cum e:hotul cu un pacat pagubasul cu 10.Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george 5 , utilizator 18:40, 6 August 2009
Ma gandeam sa fac acest lucru...dar nu vad sensul...poate primi macar o amenda ?
In cazul in care organul de cercetare penala va stabili un anumit grad de vinovatie poate primi intr-adevar o santiune contraventionala. Insa in mod cert se va gandi de doua ori inainte sa va mai scrie vreo scrisorica!:)
Dar asta numai in cazul in care sunteti sigur ca scrisul apartine acelui coleg...fiindca ar fi pacat sa va certati cu cineva doar pentru o impresie de moment! O solutie ar fi o discutie fata in fata cu respectivul! Incercati sa vedeti cum reactioneaza!:D
eiii asta e alta poveste.
Puteti sa actionati chiar si ziarul in judecata pentru a-i face sa recunoasca cine a adus scrisoarea. Oricum, din punct de vedere deontologic ar trebui sa verifice informatia din 3 surse. Asa pot cei de la CP sa isi inceapa treaba.

@legally
nu cred ca are rost sa facem o polemica pe tema vederilor.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează sustragerea, distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, precum şi divulgarea conţinutului unei corespondenţe, chiar şi atunci când a fost trimisă deschisă sau a fost deschisă din greşeală, ori divulgarea conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de aceasta din greşeală sau din întâmplare

si 152 defineste e "in public"
;)

PS cred ca am raspuns si la intrebare
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
dorians, utilizator
Da, practic se tine seama doar de ceea ce mentioneaza legea. Insa , eu as lua in calcul si un alt aspect. In sensul ca expeditorul , in mod intentionat a scris acele,,magarii" tocmai pe o vedere, si nu intr-o scrisorica, pentru ca si alte persoane sa poata lua cunostinta despre ceea ce el scrie acolo. E doar o parere, de care, as tine cont cel putin ,la l individualizarea pedepsei, indiferent de incadrarea juridica pe care o vor da organele in drept sa o faca.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
ContSters47264, utilizator
legally a scris:

Da, practic se tine seama doar de ceea ce mentioneaza legea.

Hai ca esti simpatica....:happy:

Putea sa trimita 10de scisori mai multor destinatari. era altceva. S-a dus la un ziar. ASTA este cu totul altceva. Lipea afise pe stalpi, fluturasi in cutiile postale etc.
Dar din moment ce scrisoarea i-a fost adresata personal... dpmdv nu e niciu dubiu

Alte discuții în legătură

Insulta prin presa miutica miutica Buna ziua.Am o problema cu presa. P 20 04 2012 2 ziare au scris un articol despre clanul C. Dar nu asta e problema. In articol le-au dat numele complet ... (vezi toată discuția)
Proces calomnie Berlioz Berlioz Buna ziua, in urma cu cateva zile am fost sunata de o prietena care mi-a spus ca a aparut in ziare un anunt in care se vorbea de mine si familia mea in ... (vezi toată discuția)
Sanctionare ziarist sau ziar???? niculaucarmen niculaucarmen in cazul in care vrem sa facem o plangere pentru un articol publicat la ziar, cine solicitam sa fie tras la raspundere, autorul articolului sau ziarul???? care ... (vezi toată discuția)