Va prezint urmatoarea situatie:de vreo 3-4 ani primesc cam de 2 ori pe an in cutia postala vederi pe spatele carora scrie tot felul de magarii,de ex:ca sunt recalcitrant,fac scandal acasa,imi bat sotia,fur bani din firma,injurii etc.Sotia a participat la un concurs de director in invatamant,nu l-a luat si a doua zi i-a trimis o vedere la scoala unde lucreaza pe spate cu tot felul de magarii.Acum zic eu....si cunoscandu-ma destul de bine.....zic ca cineva incearca in mod constant sa ma discrediteze.Am banuit pe multi...dar stiti cum e:hotul cu un pacat pagubasul cu 10.Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc anticipat!
Daca a avut ,,intrare" chiar la directorul ziarului, nu a fost complicat sa i se arate acea ..sesizare. Insa, daca in ziar au aparut doar initialele , nu este simplu de dovedit la cine se refera, poate doar in cazul in care se vor face unele cercetari , iar scrisorica trimisa la ziar contine aceleasi , sau macar o parte dintre acuzatii, ( banuies ca ziarul nu ar fi publicat si injuriile si ..magariile) .. ca si cartile postale , caz in care, se pot face unele conexiuni.
Eu cred ca exista o similitudine intre materialul preyentat si starea de fapt, adica un conoscut l-a putea identifica pe user dupa citirea articolului.
sau poate exista asemanari cu cartile postale... Oricum, daca el a recunoscut poveste (sau mai bine zis s--a recunoscut in poveste) cred ca mai exista cel putin o persoana care l-ar putea recunoaste. Si merge si un penal si un civil... zic eu
E posibil ca povestea sa fie adevarata, dar chiar nu cred. De ce ar cheltui cineva bani pe timbre si carti postale pt a scrie mascari? De ce un coleg pe care il ajuti de n ori sa faca asa ceva? De ce o scrisoare trimisa / dusa la ziar (si probabil semnata cu un nume la intamplare) contine doua tipuri de scris? De ce utilizatorul ne ofera amanunte despre familia lui (doua fete; nu e violent nici chiar verbal...)? De ce in 26 Iulie, ora 14:14 ne povesteste numai faza cu vederile si abia la ora 20:18 (aceeasi zi si dupa mai multe interventii) ne spune ca Joi (23.07.09) aparuse in ziar un articol despre dumnealui?
Citez pe george 5: Va asigur ca expeditorul...cum il numiti .....a facut asta cred din alte motive.Sunt casatorit de 14 ani,avem doua fete minunate,iar fata de sotia mea nutresc cu totul alte sentimente decat cele scrise in cartile postale .Nu sunt agresiv....nici macar verbal.....
Care ”din alte motive”? Pt ca nu ne-a dat vreunul...
Daca ceea ce scrie in cartile postale userul afirma ca nu e real cum ar putea fi recunoscut de alte persoane? El a recunoscut initialele si a recunoscut texte ce apar in cartile postale... Dar ceilalti cititori?
Despre ziarist si ziar... Pt a evita un eventual proces directorul (dar chiar autorul articolului) poate fi de acord sa-mi arate scrisoarea primita (chiar daca nu dezvaluie numele expeditorului) daca dovedesc ca sunt direct interesat, fiind protagonistul respectivului articol – mai ales ca am dreptul sa cer... dreptul la replica. Putand dovedi ca scrisoarea primita de ei contine informatii neadevarate cu atat mai mult mi se permite sa am acces la acea scrisoare. Aici nu e vorba despre surse – pt ca s-a dovedit informatie neverificata, deci o simpla barfa (care, in mod logic nu ar fi putut ajunge in paginile unui ziar). Chestia cu ”protejarea surselor” nu e valabila in toate cazurile.
Va asigur ca totul este exact cum v-am prezentat,nu scriu scenarii de film....mi se intampla cu vederile de vreo 4 ani...iar chestia cu ziarul a aparut miercurea trecuta pe 22 sau 23 iulie. Iar CP,chiar daca sunt trimise din acelasi oras sunt timbrate si vin prin posta.Astazi le-am numarat ...sunt 9 de toate+ziarul.Din pacate astazi plec 4 zile in Maramures,si nu voi mai putea urmari forumul....cred ca voi avea ce citi la intoarcere,joi.Toate cele bune,si multumesc !
Buna ziau.In ziua de astazi,cand problemele cotidiene sunt atat de dure,romanul are un apetit aparte pentru mondenitati prin care sunt aduse la cunostiinta cititorului,tot felul de aspecte mai mult sau mai putin reale ,prezentate mai mult sau mai putin cu bun simt.Al de isi asuma responsabilitatea sa arunce "petarde"si "bombe",care nu in toate cazurile intruneste calitatile de ziarist-nu in toate cazurile are un suport real.Majoritatea, pentru un loc mai bun in pagina,pentru un castig financiar ,sigur pentru un articol de scandal,cu posibila urmare prin drept la replica ,ajung sa nascoceasca o seama intreaga de nerozii,care pot cauza prejudicii si consecinte celor vizati sau pe fata nominalizati ..In situatia in care continutul articolului este nereal,daca mai contine si rautati sau maniere neprofesioniste prin care sunt lezate interesele,reputatia persoanei incriminate,aceasta are dreptul sa solicite atat autorului cat si ziarului precizari ,eventual actionare in instanta.In ziua de astazi ,presa de joasa speta este unul dintre "medicamentele"cu care romanul se multumeste sa parcurga recesiunea si sa-si umple timpul.
Insulta prin presa
miutica
Buna ziua.Am o problema cu presa.
P 20 04 2012 2 ziare au scris un articol despre clanul C. Dar nu asta e problema.
In articol le-au dat numele complet ... (vezi toată discuția)
Proces calomnie
Berlioz
Buna ziua,
in urma cu cateva zile am fost sunata de o prietena care mi-a spus ca a aparut in ziare un anunt in care se vorbea de mine si familia mea in ... (vezi toată discuția)