avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizita refuzata de minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizita refuzata de minor

Buna seara ,
sunt divortata si am un copil minor in varsta de 5 ani fostul sot . Avand amandoi ''custodia '' in comun , el a venit din Franta dupa doi ani si vrea sa ia copilul cateva zile la el . Nimic iesit din comun ptr ca sunt de acord sa i-a copilul la el avand si hotarare judecatoreasca in acest sens. Problema este ca , copilul nu vrea sa se duca la el si de cand i-am spus ca a venit tatal ei plange intruna si spune ca nu se duce cu el . Ce pot face eu daca copilul nu vrea sa mearga la el , el spunand ca poate sa o ia cu forta si nu il intereseaza daca vrea sau nu .Poate fi copilul obligat , chiar daca are 5 ani , sa mearga la el . Si o alta problema : am dreptul sa stiu umde duce copilul , adica o adresa unde sta el ?
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 15:01, 11 Ianuarie 2016
Nu vorbesc la telefon , nu au nicio relatie , copilul pur si simplu nu vrea , ptr ca in timpul divortului , fostul sot a trimis copii din prima sa casatorie sa le dau cateva lucruri din casa cumparate de fostul sot printre care si un televizor la care minorul se uita la desene animate , din acea zi ramanand fara televizor , iar de atunci tot repeta ca tatal ei i-a luat televizorul si l-a dat la alti copii .A incercat mai demult sa vorbesca cu ea la telefon , dar ea a refuzat , spunand ca nu vrea sa vorbeasca cu el .

Poate fostul sot sa ia copilul daca eu nu sunt acasa , acasa fiind minora impreuna cu alte doua surori minore si ele ( 17 ani respectiv 14 ani ) ?
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
LauraPaler, utilizator
daca ii deschide cineva, da, il poate lua.

tatal ei i-a luat televizorul si l-a dat la alti copii

i-ati explicat ceva in legatura cu aceasta situatie sau ati lasat-o sa creada asta ?
Doamna chemati un psiholog care sa va ajute si care sa poata intocmi si un raport despre cele constatate. Invitati tatal in scris sa discutati in trei. Puteti fi amendata sau nu. Depinde ce dovezi vor fi, ale dvs ca nu a vrut copilul sau ale domnului ca nu v-ati straduit dvs. Amendarea insa nu trebuie sa constituie un motiv ca dvs sa trimititeti copilul cu forta! In orice caz nu lasati copilul singur in aceasta problema. El trebuie sa inteleaga ca ambii parinti il iubesc si ii sunt alaturi.
~ Conținut șters la cerere ~
LauraPaler a scris:

Nu vorbesc la telefon , nu au nicio relatie , copilul pur si simplu nu vrea , ptr ca in timpul divortului , fostul sot a trimis copii din prima sa casatorie sa le dau cateva lucruri din casa cumparate de fostul sot printre care si un televizor la care minorul se uita la desene animate , din acea zi ramanand fara televizor , iar de atunci tot repeta ca tatal ei i-a luat televizorul si l-a dat la alti copii .A incercat mai demult sa vorbesca cu ea la telefon , dar ea a refuzat , spunand ca nu vrea sa vorbeasca cu el .

Poate fostul sot sa ia copilul daca eu nu sunt acasa , acasa fiind minora impreuna cu alte doua surori minore si ele ( 17 ani respectiv 14 ani ) ?

Daca i-a luat televizorul este explicabil comportamentul copilului.
Nu prea cred ca il va ierta prea curand.
A procedat foarte urat.

Nu are dreptul sa ia minorul decat cu acceptul sau.
Daca copilul se opune trebuie sa veniti dvs. acasa de urgenta si sa chemati politia pana sa ajungeti de la sericiu acasa.

Alte discuții în legătură

Custodie, refuz copil respectare program de vizitare albu67 albu67 buna ziua Am un baiat de 14 ani, si de cca 4 luni , in urma unui program de vizitare stabilit de catre o instanta ,trebuie sa mearga la tata.Baiatul refuza ... (vezi toată discuția)
Pe ce baza legala ? costin27 costin27 De ce o mama are dreptul sa plece cu copilul de acasa cand din diverse motive o apuca dorul de duca.....iar un tata nu are acest drept......de ce nu ar putea ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)