avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CCR a stabilit ca dispozitiile din NCPP privind ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

CCR a stabilit ca dispozitiile din NCPP privind renuntarea la urmarirea penala sunt neconstitutionale

Miercuri, 20 ianuarie 2016, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.318 din Codul de procedură penală şi a constatat că acestea sunt neconstituţionale.
Curtea a reţinut că dispoziţiile criticate contravin principiului legalităţii, prevăzut de art.1 alin.(5) din Constituţie, precum şi prevederilor art.124 alin.(1) coroborate cu art.126 alin.(1), potrivit cărora justiţia se înfăptuieşte în numele legii şi se realizează prin instanţele judecătoreşti stabilite de lege.
Cel mai recent răspuns: Just-drept , utilizator 13:19, 15 Ianuarie 2018
Trebuie sa convingeti judecatorul de a nu admite renuntarea la urm. penala dispusa de procuror. Va trebui sa convingeti pe judecator ca hotul a avut un scop intentionat de a va pagubi, un scop planificat de v-a distrus si bunurile (probabil v-a distrus usa sau ferestrele ca sa intre in locuinta si asa v-a furat).
In hipermaketuri doar se fura, pe cand la d-stra dupa cum spuneti, e vorba de mai multe infractiuni: violare de domiciu, distrugere si furt, iar in acest caz, nici un procuror nu ar trebui sa dispuna solutia de renuntare la urmarire penala.

Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla? Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Art. 318 C. proc. pen. a fost declarat neconstitutional. Ce se intampla cu dosarele solutionate cu \"renuntare la urmarirea penala\"? Eu am depus plangere ... (vezi toată discuția)
Codul penal și codul de procedură penală, modificate în acord cu directivele europene și cu decizii ale curții constituționale pronunțate în perioada 2014-2016 Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Guvernul a modificat și completat, astăzi, prin ordonanță de urgență, Legea nr. 286/2009 privind Codul penal și Legea nr. 135/2010 privind Codul de ... (vezi toată discuția)
Am invocat neconstitutionalitatea art. 318 din cpp intr-un dosar care de abia acum se judeca eusaisapte eusaisapte am invocat neconstitutionalitatea art. 318 din CPP intr-un dosar care de abia acum se judeca Mai are rost sa sustin cererea dupa ce va fi abrogata, sau la ... (vezi toată discuția)