avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Închiderea exercițiului financiar 2021. Aspecte contabile importante Lector: Cristian Rapcencu. Marți, 8 Februarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... coasigurat va rog sa imi raspundeti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

coasigurat va rog sa imi raspundeti

vreau sa stiu daca sotia este coasigurata dupa mine?Lucrez de 5 luni si am accesat site-ul CNSAS si scrie ca nu este asigurata sotia.Am dus la munca actele necesare ca in urma cu 3 luni am facut si cununia.Multumesc de raspunsuri...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:29, 20 Februarie 2016
Solicitati angajatorului o adeverinta pentru calitatea de coasigurat a sotiei pe motiv ca ii este necesara pentru medicul de familie si atunci va lamuriti daca este luata in evidenta.
Ati depus documentele si la Casa de Asigurari de Sanatate?
Nu am depus ,ce acte trebuie?
Pentru a lua în întreținere soțul, soția sau părinții care nu obțin venituri proprii, persoana asigurată trebuie să depună la Casa de Asigurări de Sănătate o serie de documente, care sunt menționate în Normele metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calității de asigurat, incluse în Ordinul CNAS nr. 581/2014, în vigoare de la 19 septembrie 2014, după cum urmează:
- Actul de identitate al persoanei fără venituri;
- Documente care să ateste relația de rudenie sau căsătoria acesteia cu persoana asigurată;
- Documente eliberate de organele fiscale teritoriale din care să rezulte că persoana nu realizează venituri impozabile;
- O declarație pe propria răspundere a persoanei fără venituri din care să rezulte că nu realizează venituri proprii;
- O declarație pe propria răspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declară că are în întreținere persoana respectivă.
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat Muresan Felicia Muresan Felicia Daca sotia este casnica si sotul este incadrat la o societate,sotia poate beneficia de calitatea de coasigurat la sanatate? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Coasigurat tiberiuborsa tiberiuborsa buna ziua, ma intereseaza de ce acte am nevoie pentru coasigurat (mama)? va multumesc! (vezi toată discuția)
Dovada calitatii de asigurat fara plata contributiei sybilazur sybilazur Buna ziua! As dori sa stiu daca dupa incetarea perioadei de primire a indemnizatiei de somaj, sunt obligata sa depun vreo declaratie la Casa Nationala de ... (vezi toată discuția)