Buna ziua! In urma cu aprox. 6 luni m-am angajat la o firma de constructii ca inginer,din postura de proaspat absolvent de facultate.Atunci cand am semnat contractul individual de munca am semnat si o anexa prin care luam la cunostinta faptul ca, daca firma ma va trimite la cursuri de calificare,va trebui sa restitui banii platiti pentru acele cursuri daca doresc sa demisionez dupa o perioada mai mica de 3 ani.Ulterior fima m-a trimis la 2 cursuri de calificare.Mai tin sa precizez ca sunt angajat pe perioada determinata si anume 3 luni,adica din 3 in 3 luni imi este prelungit contractul (cu toate ca pana acuma mi s-au facut 2 prelungiri de contract : pe 3 luni(primul contract) iar apoi prelungire de 1 luna respectiv 2 luni).La sfarsitul acestei luni imi expira contractul si nu mai doresc sa il prelungesc.Sunt obligat sa restitui banii pentru cele 2 cursuri (aprox 2000 de lei) daca nu doresc prelungirea contractului?
Va multumesc!
Cu stima, G. Mihai.
nu am incercat sa negociez acest aspect pentru ca oricum ar fi plec de aici de la firma pe un salariu cu mult mai mare si cu un contract pe perioada nedeterminata..plus conditii mult mai bune.
In cazul acesta eu cred ca moral ar fi sa acceptati ca suma in cauza sa va fie retinuta (banui ca avand acele cursuri in CV ati beneficiat de un avantaj in negocierea noului loc de munca)