avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Publicare nume proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Publicare nume proprietari

Buna ziua,
As dori sa stiu cat de legal este ca la avizier sa fie publicate numele locatarilor din bloc cu nr de apartament?
Pai puteti monta camere de supraveghere, dar acestea trebuiesc montate de o firma autorizata si va trebuie si ceva autorizatii de la niste institutii ale statului pentru ca in cazul in care actionati in judecata persoanele respective s-ar putea intoarce impotriva dvs.
Camerele nu pot fi instalate si indreptate sa filmele locuri publice sau locuri publice fara autorizatie.
De ex. daca ati sta la casa si montati o camera care daca este indreptata sa filmeze catre vecin, acesta va poate da in judecata ca ii incalcati drepturile.
Cat despre liste, dupa cum spuneam, daca treceti pe liste numele chiriasului si va duceti cu ele in instanta, cum dovediti ca proprietarul este cel care este datornic? Mi-e greu sa cred ca daca mergeti cu o lista de plata unde sunt trecute numerele apartamentelor nu va intreaba cine este proprietarul acelui apartament, sau nu puteti face legatura intre nr apartamentului si proprietar acte ...
@Adam Grecu
Noi am instituit privilegiu imobiliar pe apartamente, desi listele nu purtau numele proprietarilor. La Registrul de carte funciara exista evidenta proprietatilor, adica chiar la ei acasa.
Ok!
Cu camerele de supreveghere. Trebuesc autorizatii, am mai discutat. Chiar pe site-ul cu pricina sunt toate informatiile. Asadar, chiar asa vom proceda.
In rest ce sa zic, eu lucrez cu materialul clientului - adica cum vrea asociatia...

Nu sunt departe vremurile in care vedeai etichete pe usa, de genul: Inginer .... , Profesor ..., ehehei, altele erau conotatiile pe-atunci, dar acum ne-am molipsit si noi de la altii mai destepti. Acolo daca te uiti la o doamna si, habar nu am, i se pare ceva suspect, gata, ai prelucrat-oo la datele cu caracter personal. Nu va temeti, acush-acush aceasta moda se va purta si la noi !

@elga50,
La OCPI merge pen'ca chiar acolo se stie proprietarul, insa nu bag mana in foc ca peste tot este asa. Deocamdata am procedat cu nume-prenume, adresa. Altele au fost problemele pe aceasta directie - adica erau altii inaintea noastra... Adevarul este ca nu ai cum sti cand proprietarul face un imprumut si gajeaza cu apartamentul sau cine stie ce se mai poate intampla.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Lista nume bloc, asociatie proprietari. Adrianro2019 Adrianro2019 Buna ziua, Este legal ca o Asociatie de proprietari, un bloc, sa afiseze la scara blocului, lista cu persoanele care locuiesc in Scara de bloc ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat sa montez interfon in apartament? g.neacsa g.neacsa asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc. deoarece nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Interfon user43 user43 Asociatia de proprietari a decis montarea interfonului pe scara. Am dreptul sa refuz montarea aparatului in apartament si sa accept doar cheia de la ... (vezi toată discuția)