De 40 de ani am locuit la bloc si numele a fost afisat. Trebuie sa recunosc ca nu mi-am pus niciodata problema daca e legal sau nu. Mi se pare o politica locala.
Aș zice așa:
1. tot ce nu-i interzis de lege este legal;
2. de ce un cetățean corect s-ar teme să-i apară numele pe un avizier al blocului;
3. ce avize sunt acelea care să permită montarea unor camere de luat vederi la intrarea în scară? După amplasarea lor, firma care le-a montat este obligată prin lege să anunțe poliția adresa unde a efectuat o asemenea lucrare. Dacă ar fi ilegal reprezentanții legii ar obliga administrația să le demonteze. Nimeni nu montează camere de luat vederi ca să vadă cât de frumos/urât este cel ce intră pe ușa blocului, ci din motive de protecție a proprietății (chiar și cea a blocului), a locatarilor, pentru preîntâmpinarea unor acte neconforme cu legea, etc.
Da. Dar cine spune ca nu veti folosi acele imagini in alte scopuri?
Legea va interzice sa filmati, sa inregistrati altceva decat proprietatea privata. Daca inregistrati o persoana trebuie sa ii faceti cunoscut acest lucru si ea sa fie de accord.
Ati sunat vreodata in viata dvs. la relatii cu clientii la orice? Ati auzit cand spun ca acest apel este inregistrat si ca continuarea apelului este acceptul dvs.?
Nu se face montajul decat dupa ce aveti acordul 100% al proprietarilor scarii si dupa ce firma a luat avizul de la politie si.. mai cititi...
Se pare ca userul anatiti are dreptate. M-am uitat pe OMF si se pare ca in formatul legal, aprobat... nu exista NUME in tabel.
Deci ce nu este legal se numeste ilegal.
Interfon
user43
Asociatia de proprietari a decis montarea interfonului pe scara.
Am dreptul sa refuz montarea aparatului in apartament si sa accept doar cheia de la ... (vezi toată discuția)