avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces cu reprezentantii regionali ai WorldVentures
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces cu reprezentantii regionali ai WorldVentures

Reprezint un grup de oameni care au fost excrocati de WorldVentures in Romania ( o schema piramidala nou infiintata in Romania ) desi aceasta companie nu exista ca entitate de nici un fel pe teritoriul Romaniei, dar ea incaseaza profituri imense (estimat 1.5 milioane euro pana acum.
1.Totul se factureaza dupa Cipru si Ungaria, cu toate ca ei au deja o echipa de vreo 7000 de representativi in Romania. Nici macar unul cu carte de munca.
2. Se tin taininguri de vanzari saptamanale unde esti sfatuit sa iti aduci prietenii sub forma unei surprize (nici macar sa nu ii anunti).
3. Slide-urile din prezentare sunt false, in sensul ca preturile nu corespund absolut deloc.
4. Compania ruleaza cu circuit inchis, in sensul ca nu sti ofertele concrete, ci stii doar prezentarea lor. Ca sa vezi ofertele trebuie sa iti faci cont, cu o depundere de 500 de dolari. Apoi sesizezi necorelantele majore intre preturi (de ordinul 1 la 5), si ai de ales sa vinzi acest produs infect mai departe sau practic sa pierzi banii.
Cautati mai multe informatii inainte. E plin internetul.

[ link extern ] /
Under investigation in Jamaica

[ link extern ] /

Money laundering might also be an issue in World Ventures, with Parker revealing that

while he was paid by cheque from World Ventures, those payments were not processed to a Jamaican address or through any Jamaican bank.

In addition to the FSC, it appears Jamaica’s Counter-Terrorism and Organized Crime Investigation Branch (C-TOC) are also investigating World Ventures.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2016
danrazvanionescu, utilizator
Taiwan travel companies staged a protest and news conference, condemning WorldVentures (瘋旅, which translates as “CrazyTravel”) as a pyramid scheme (老鼠會, translates as “mice meeting”) that has no license to sell travel in Taiwan, but instead claims transactions were done with US site, bypassing Taiwan law. Travel industry want a “rat hunt”
news.tvbs.com.tw/life/news-618476/ (news in Chinese).


SI ASA MAI DEPARTE.

Poate s-o trezi o cineva si-o face ceva in al 12-lea ceas, ca ne fac membrii pe toti si muncim pentru ei apoi :)). Astept sugestii.
In general MLM-urile au o reputatie proasta si pot fi interzise (unele dintre ele) in anumite tari. Asta nu inseamna musai ca ati castiga procesul sau ca v-ati putea primi banii inapoi. Pentru detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2016
tgeorgescu, utilizator
Interventie moderator: in respectarea Regulamentului de Forum va rog sa postati textele in limba romana si de asemenea sa nu simple faceti simple trimiteri catre link-uri, fara explicatii detaliate.

Pentru initiatorul topicului:
Consider ca aveti sanse reale cu o plangere penala depusa direct la parchet. Nu are importanta ca firma WV, este persoana juridica cipriota ori bantustaneza, ci faptul ca un grup organizat comite fapte penale pe teritorul Romaniei. Pentru acte de comert, trebuia sa existe deja infiintat un srl, iar membrii clubului sa achite impozite pe sumele incasate. Sper ca ati facut printscreen la paginile biroului virtual avut, pentru a dovedi sustinerile dvs. si de asemenea ca aveti inscrisuri privind achitarea taxelor de membru.
Plangerea nu va fi impotriva firmei WV, intrucat aceasta persoana juridica nu exista pe teritoriul Romaniei ci impotriva, reprezentantilor de la varful piramidei (cei intalniti la prezentari, cei cu care ati schimbat mailuri, etc.)....mai departe este treaba procurorului cum incadreaza faptele. Ma gandesc ca poate dispune si organizarea unui flagrant pentru demascarea unei astfel de retele.

Alte discuții în legătură

Situatia legala privind jocurile piramidale si mlm Radu Palu Radu Palu Buna ziua! As dori sa stiu care este reglementarea legala in Romania referitor la jocurile piramidale si multi level marketing. Sunt acestea legale? ... (vezi toată discuția)
Gift of legacy sau cadoul mostenitor - o schema piramidala spamchecker87 spamchecker87 Acest articol face parte dintr-un document care a fost tradus in 5 limbi. Să aflăm mai multe despre fondatorii Gift of Legacy: - Chris Hattingh Mai ... (vezi toată discuția)
Art. 222 alin. 9 c. pr. pen. ContSters181996 ContSters181996 Prin Legea 202/2010 a fost introdus un nou alin.,( 9), conform caruia: .[quot] În cazul în care plângerea este întocmită de către o persoană care ... (vezi toată discuția)