avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... judecatorul de camera preliminara are autoritate de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

judecatorul de camera preliminara are autoritate de lucru judecat?

hotararea judecatorului de camera preliminara de respingere a plangerii impotriva ordonantei de clasare, art. 340 CPP, are autoritate de lucru judecat?? si ce efecte?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 17:43, 3 Mai 2016
aidu a scris:

Cand paratul este judecator, toti judecatorii de camera preliminara sunt incompatibili!

Non sequitur, a se vedea [ link extern ]
Ba da, in Romania... si la nivel judetean... in special Pitesti!!
Dupa cum scrie pe Wikipedia, non sequitur nu inseamna ca ar fi falsa concluzia, ci ca ea nu decurge din premize. Daca motivati clar, coerent si convingator de ce ar fi incompatibilitate, ati mai avea o sansa (in ideea ca ar exista cai extraordinare de atac).
Pai... ar trb sa conving 1 jude de la CAP... ca toti judecatorii instantei sunt incompatibili :)

Hm, oare pot sa fac apoi contestatie in anulare impotriva solutiei in contestatie in anulare... samd. pana se termina judecatorii de la Curtea de Apel... si apoi o vor inainta la ICCJ pt solutionare??
tgeorgescu a scris:

Un exemplu este a refuza trimiterea in judecata pentru omor cand nu s-a gasit arma crimei (adica fara nicio proba si judecatorul considera ca nu are de ce sa fie judecat respectivul, din moment ce la dosar nu exista nicio proba) si reinceperea urmaririi penale dupa ce s-a gasit arma crimei.

D-le Georgescu, daca cineva a fost omorat, iar criminalul a fost vazut de 1-2 martori, criminalul nu poate fi judecat pentru motivul ca nu s-a gasit arma crimei? Adica daca d-ta il omori pe Ponta stand la panda si l-ai impuscat mortal, daca eu te-am vazut ce ai facut si re reclam, d-ta nu mai poti fi inchis si anchetat pentru ca ai ascuns pistolul (arma crimei), iar organele judiciare nu te pot condamna si pe baza marturiei mele fiindca nu s-a gasit arma crimei?

Cat de sigur sunteti ca in momentul cand s-a gasit arma crimei, organele judiciare vor dispune reinceperea urmaririi penale? Eu am vazut dosare si cazuri in care au existat dovezi pentru redeschiderea urmaririi penale si, totusi organele de urmarire penala au dispus clasarea cu NUP, iar la camera preliminara se resping pe banda rulanta plangerile impotriva ordonantelor procurorilor.

Codul de procedura penala este scris doar pe hartie cum trebuie procedat, dar in realitate, se respecta? Sunt impartiali procurorii si judecatorii?

Alte discuții în legătură

Infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, abuz in serviciu art. 13 ind. 2 legea 78/2000 aidu aidu M-a audiat la DNA in legatura cu plangerea pe care am formulat-o pt abuz in serviciu. Am aratat in detaliu cum functionarul public, magistrat, a produs ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei procurorului general?? aidu aidu P.G. respins cererea de recuzare pe care am formulat-o impotriva procurorului de caz. Pot sa contest in instanta masura?? (vezi toată discuția)
Problema de competenta materiala eusaisapte eusaisapte 1. Am prins in flagrant procurorul general al curtii de apel mintind ca plangerea penala prelabila nu contine descrierea faptelor si indicarea probelor. Acel ... (vezi toată discuția)