tgeorgescu a scris:
Un exemplu este a refuza trimiterea in judecata pentru omor cand nu s-a gasit arma crimei (adica fara nicio proba si judecatorul considera ca nu are de ce sa fie judecat respectivul, din moment ce la dosar nu exista nicio proba) si reinceperea urmaririi penale dupa ce s-a gasit arma crimei.
D-le Georgescu, daca cineva a fost omorat, iar criminalul a fost vazut de 1-2 martori, criminalul nu poate fi judecat pentru motivul ca nu s-a gasit arma crimei? Adica daca d-ta il omori pe Ponta stand la panda si l-ai impuscat mortal, daca eu te-am vazut ce ai facut si re reclam, d-ta nu mai poti fi inchis si anchetat pentru ca ai ascuns pistolul (arma crimei), iar organele judiciare nu te pot condamna si pe baza marturiei mele fiindca nu s-a gasit arma crimei?
Cat de sigur sunteti ca in momentul cand s-a gasit arma crimei, organele judiciare vor dispune reinceperea urmaririi penale? Eu am vazut dosare si cazuri in care au existat dovezi pentru redeschiderea urmaririi penale si, totusi organele de urmarire penala au dispus clasarea cu NUP, iar la camera preliminara se resping pe banda rulanta plangerile impotriva ordonantelor procurorilor.
Codul de procedura penala este scris doar pe hartie cum trebuie procedat, dar in realitate, se respecta? Sunt impartiali procurorii si judecatorii?