avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... judecatorul de camera preliminara are autoritate de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

judecatorul de camera preliminara are autoritate de lucru judecat?

hotararea judecatorului de camera preliminara de respingere a plangerii impotriva ordonantei de clasare, art. 340 CPP, are autoritate de lucru judecat?? si ce efecte?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 17:43, 3 Mai 2016
Cand am fost prima data la DNA nu stiam ce e forma nesimpla a infractiunii, adica cu foloase necuvenite.
Insa mi-a zis ala de audienta ca il intereseaza plangerea si numai pt ca paratul e magistrat!

Ulterior mi-am dat seama ca nu trebuie neaparat sa fi primit spaga,
Ajunge doar faptul ca a creat foloase necuvenite pt altcineva!
Magistratii inevitabil creaza foloase necuvenite prin abuzurile in serviciu... pt ca rezulta in castigarea procesului de partea care, astfel, primeste foloase necuvenite :)
aidu a scris:

Cand am fost prima data la DNA nu stiam ce e forma nesimpla a infractiunii, adica cu foloase necuvenite.
Insa mi-a zis ala de audienta ca il intereseaza plangerea si numai pt ca paratul e magistrat!

Ulterior mi-am dat seama ca nu trebuie neaparat sa fi primit spaga,
Ajunge doar faptul ca a creat foloase necuvenite pt altcineva!

Deci ai fost la DNA. Felicitari !!! =D>
Te-a intrebat procurorul daca ai dovezi ca magistratul X a primit spaga sau materiale necuvincioase de la alt magistrat pt a il favoriza?

Sa nu uiti sa ne spui cum au clasat solutia la plangerea ta !!!
Art. 13ind2 Legea 78/2000
Infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani.

art. 17 pct. c) falsul si uzul de fals savarsite in scopul de a ascunde comiterea uneia dintre infractiunile prevazute in sectiunile a 2-a si a 3-a sau savarsite in realizarea scopului urmarit printr-o asemenea infractiune;

Deci sunt de parere ca este suficienta conditia de a obtine pt altul foloase necuvenite.... fara a fi necesar ca a primit spaga pt a obtine pt altul foloase necuvenite!

Exemplul cu procurorul general... nu e nevoie sa ii dea spaga Nitu lu Oprea... sau chiar sa ii faca vreun favor. E suficient ca a beneficiat de foloase necuvenite obtinut de Oprea!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2016
aidu, utilizator
aidu, cum dovedesti ca un magistrat a luat materiale necuvincioase de la alt magistrat pt un favor?
Procurorul si judecatorul te va intreba: - Ce foloase necuvincioase a primit magistratul X de la magistratul Y pt a fi favorizat?
aidu va raspunde: Pai i-am vazut pe ambii magistrati la o terasa de bere, amandoi stateau de vorba, iar la plecare am vazut ca magistratul Y a platit ambele beri si l-a servit pe magistratul X cu o tigara.

Exact, gata domnule user aidu, ai facut rost deja de o proba, ai dovada ca magistratul X a primit o bere si o tigara de la magistratul Y.

:beer: iata dovada ! :yeah:
Pai eu nu sustin ca a primit foloase necuvenite (mita), ci ca a creat foloase necuvenite pt altul (abuz in serviciu, ca fapta de coruptie)!

Alte discuții în legătură

Infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, abuz in serviciu art. 13 ind. 2 legea 78/2000 aidu aidu M-a audiat la DNA in legatura cu plangerea pe care am formulat-o pt abuz in serviciu. Am aratat in detaliu cum functionarul public, magistrat, a produs ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei procurorului general?? aidu aidu P.G. respins cererea de recuzare pe care am formulat-o impotriva procurorului de caz. Pot sa contest in instanta masura?? (vezi toată discuția)
Problema de competenta materiala eusaisapte eusaisapte 1. Am prins in flagrant procurorul general al curtii de apel mintind ca plangerea penala prelabila nu contine descrierea faptelor si indicarea probelor. Acel ... (vezi toată discuția)