_Alin_ a scris:
D-le Georgescu, daca cineva a fost omorat, iar criminalul a fost vazut de 1-2 martori, criminalul nu poate fi judecat pentru motivul ca nu s-a gasit arma crimei?
Marturie=proba. Eu am discutat despre situatii in care la dosar nu exista nicio proba (sau indiciu).
In ce-l priveste pe Cioaca, acolo a existat o suspiciune rezonabila (indicii temeinice pe vechiul cod) ca el a comis fapta pentru care a si fost trimis in judecata.
Daca se gaseste arma crimei si printr-un simplu test ADN poate fi identificat faptasul, deci exista suspiciune rezonabila, sigur ca urmarirea penala se poate redeschide, in privinta nevinovatiei suspectului neexistand autoritate de lucru judecat. Ce nu se poate face este sa-i cerceteze penal pe Ponta sau pe Basescu sau pe orice alt politician ca ar fi comis crima fara a avea nicio baza pentru suspiciunea rezonabila, ci pur si simplu pentru ca unui simplu cetatean nu ii place de fata lui.
Si nu se poate redeschide urmarirea penala daca se gaseste o arma, dar nu se stie daca a fost folosita la o crima, de catre cine, asupra cui, etc.
Vine un simplu cetatean si zice:
- Vreau ca dl. judecator sa fie cercetat penal pentru abuz in serviciu.
- De ce?
- Pentru ca nu-mi place de verdictul lui, deci este verdict gresit, iar greseala unui magistrat este abuz in serviciu.