avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... judecatorul de camera preliminara are autoritate de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

judecatorul de camera preliminara are autoritate de lucru judecat?

hotararea judecatorului de camera preliminara de respingere a plangerii impotriva ordonantei de clasare, art. 340 CPP, are autoritate de lucru judecat?? si ce efecte?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 17:43, 3 Mai 2016
E vina tuturor celor care au votat Basescu, PDL si PNL... ca inainte, pe vremea lu Ponta (Nastase, whatever) era recurs la ICCJ impotriva judecatorului de camera preliminara!!

In legatura cu exemplul... vezi din nefericire si cazul Cioaca-Ellodia... unde l-au condamnat pe bietul om si fara cadavru, darmite fara arma sau martori :)
_Alin_ a scris:

D-le Georgescu, daca cineva a fost omorat, iar criminalul a fost vazut de 1-2 martori, criminalul nu poate fi judecat pentru motivul ca nu s-a gasit arma crimei?

Marturie=proba. Eu am discutat despre situatii in care la dosar nu exista nicio proba (sau indiciu).

In ce-l priveste pe Cioaca, acolo a existat o suspiciune rezonabila (indicii temeinice pe vechiul cod) ca el a comis fapta pentru care a si fost trimis in judecata.

Daca se gaseste arma crimei si printr-un simplu test ADN poate fi identificat faptasul, deci exista suspiciune rezonabila, sigur ca urmarirea penala se poate redeschide, in privinta nevinovatiei suspectului neexistand autoritate de lucru judecat. Ce nu se poate face este sa-i cerceteze penal pe Ponta sau pe Basescu sau pe orice alt politician ca ar fi comis crima fara a avea nicio baza pentru suspiciunea rezonabila, ci pur si simplu pentru ca unui simplu cetatean nu ii place de fata lui.

Si nu se poate redeschide urmarirea penala daca se gaseste o arma, dar nu se stie daca a fost folosita la o crima, de catre cine, asupra cui, etc.

Vine un simplu cetatean si zice:

- Vreau ca dl. judecator sa fie cercetat penal pentru abuz in serviciu.
- De ce?
- Pentru ca nu-mi place de verdictul lui, deci este verdict gresit, iar greseala unui magistrat este abuz in serviciu.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
tgeorgescu, utilizator
aidu a scris:n
nE vina tuturor celor care au votat Basescu, PDL si PNL... ca inainte, pe vremea lu Ponta (Nastase, whatever) era recurs la ICCJ impotriva judecatorului de camera preliminara!!nn

Pe vremea lui Nastase nu se putea face recurs la ICCJ impotriva judecatorului de camera preliminara pentru ca dosarele nu treceau pe langa camera preliminara.

tgeorgescu a scris:

Marturie=proba. Eu am discutat despre situatii in care la dosar nu exista nicio proba (sau indiciu).

Sunt situatii cand la dosar nu se adauga dovada de catre organele judiciare, sau cand chiar organele judiciare musamalizeaza cazul dupa placul lor in favoarea altui magistrat.

Un exemplu este acela ca atunci cand depuneti o plangere penala impotriva unui magistrat care nu a fost impartial, si cu toate ca dovezile sunt adevarate si clare, magistratii de la P.C.A. si C.A. nu recunosc acest lucru, respingand pe loc plangerea a petitionarilor ce nu mai are cale de atac cu apel sau recurs.

D-ta d-le Georgescu, ai avut vreo plangere penala fata de un magistrat? Cum s-a solutionat?
Eu am avut un caz, insa un prieten mi-a relatat cum stau lucrurile cu magistratii, mi-a dat de inteles ca nu voi avea parte de un proces echitabil si rezonabil. Nu l-am ascultat, am mers mai departe cu plangerea si la instanta C.A., abia dupa ce am primit hotararea judecatorului spre a vedea cum a solutionat, abia atunci am inteles ce se intampla la instantele C.A., abia atunci am inteles cata dreptate avusese prietenul meu. Prea tarziu........
_Alin_, utilizator
_Alin_ a scris:

Pe vremea lui Nastase nu se putea face recurs la ICCJ impotriva judecatorului de camera preliminara pentru ca dosarele nu treceau pe langa camera preliminara.

Nu exista deloc camera preliminara! Insa se judeca in instanta plangerea, iar recursul la ICCJ. Scrisesem simplificat :)

Eu am avut un caz, insa un prieten mi-a relatat cum stau lucrurile cu magistratii,

Poate nu e prea tarziu! Plangere mai departe, la DNA, impotriva procurorului si judecatorului de camera preliminara :)

Intr-adevar, PCA e veriga slaba. Aia de acolo nici nu zici ca-s procurori,..mai degraba valutisti :)
aidu a scris:

Poate nu e prea tarziu! Plangere mai departe, la DNA, impotriva procurorului si judecatorului de camera preliminara :)

Intr-adevar, PCA e veriga slaba. Aia de acolo nici nu zici ca-s procurori,..mai degraba valutisti :)

DNA se ocupa numai cu coruptia, mita, spaga, etc.
Ai o dovada ca magistratul X care a abuzat in serviciu i-a dat lui magistratul Y si Z de la PCA si CA ca sa il favorizeze si sa iti respinga plangerea?
Daca nu ai o asemenea proba, DNA va respinge plangerea pe baza de lipsa a probei. Un procuror de la DNA va pune urmatoarea intrebare:
- Aveti probe, dovezi din care rezulta ca magistratii Y si Z au primit bani sau foloase necuvincioase de la magistratul X pentru a il favoriza pe acesta?
- @aidu raspunde: :-/:slap: , nu am probe, ci suspectez pt ca astfel nu ar fi dat o asemenea solutie magistratii Y si Z. (Veti da o declaratie pe propria raspundere), apoi veti astepta raspunsul acasa.

Faceti asa, apoi sa ne spuneti daca nu veti avea o mutra de fata cam asa X-( dupa ce va va veni ordonanta de clasare a procurorului de caz de la DNA, si sper sa nu te dai cu #-o dupa ce vei citi ordonanta de clasare de la DNA.
_Alin_, utilizator

Alte discuții în legătură

Infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, abuz in serviciu art. 13 ind. 2 legea 78/2000 aidu aidu M-a audiat la DNA in legatura cu plangerea pe care am formulat-o pt abuz in serviciu. Am aratat in detaliu cum functionarul public, magistrat, a produs ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei procurorului general?? aidu aidu P.G. respins cererea de recuzare pe care am formulat-o impotriva procurorului de caz. Pot sa contest in instanta masura?? (vezi toată discuția)
Problema de competenta materiala eusaisapte eusaisapte 1. Am prins in flagrant procurorul general al curtii de apel mintind ca plangerea penala prelabila nu contine descrierea faptelor si indicarea probelor. Acel ... (vezi toată discuția)