Buna ziua! Am o problema ciudata referitoare la Asociatia de proprietari si RAJA , dupa cum am scris si in titlu. Toata istoria a inceput cand am cumparat o mansarda intr-un bloc de 4 etaje. Asta s-a intamplat in 22 oct 2007. Constructia fiind noua notarul nu a cerut la semnarea actelor o hartie de la Asocie cum ca apartamentul nu are datorii asa cum se face in cazul vanzarii de apartamente. La prima afisare a intretinerii am vazut pe lista ca datoare la intretinere societatea de la care am cumparat apartamentul cu suma de 900 RON si asa am mers in continuare. Dupa cate va luni bune (6-7 luni) administratora mi-a spus ca suma aia de plata este de fapt a noastra, cele 6 apartamente si garsoniere care suntem la ultimul nivel pentyru ca in contractul de vanare - cumparare scrie ca am preluat apartamentul cu tot cu datorii ( dar nu s-a deranjat nimeni sa ma anunte si pe mine) . Nu am fost informata oficial de nimic si in continuare dupa 2 ani de cand platesc intretinerea, datoria la intretinere apare pe numele societatii care a construit mansarda. Aceasta asociatie nu are un fond de reparatii, un fond de rulment....! Ieri am gasit un anunt in care suntem informati ca daca pana pe 24.08.2009 nu ne achitam datoriile mai mari de 2 luni la intretinere vom fi dati in judecata de RAJA si de Asociatia de proprietari. Mentionez ca eu personal nu am datorii la intretinere. Cum sa rezolv aceasta problema din punct de vedere juridic. Va rog mult dati-mi un raspuns pentru ca nu mai stiu ce sa fac. Nu ma mai pot gandi la altceva.
Imi cer scuze pentru isire !
Problema este ca pe lista de intretinere datoria apare in dreptul societatii care a construit apartamentele. Administratora sustine ca suma aceasat trebuie platita de cei care le-au cumparat. In ce baza a decis ea acest lucru? Asta este o intrebare la care nu imi poate raspunde nici macar ea. In contractul meu, ca si in al celorlalti scrie ca am cumparat apartamentele cu tot cu datorii. Ce inseamna asta ? Cred ca se refera la apometre si contorul de lumina dar in niciun caz nu cred ca se referea la ca datorii avea societatea cand a abandonat lucrarile, pentru ca nici macar nu au terminat ce aveau de facut . Mai aveau de montat interfon, de amenajat exteriorul dar nimeni nu le-a spus nimic. Au plecat si gata! Legal aceasta datorie este a noilor proprietari sau a intregului bloc, a celor care si-au dat acordul sa se construiasca aceasta mansarda si a noastra implicit ? Societatea a intrat in faliment ulterior si nu mai au cum sa dea de ea. Cine are puterea sa decida a cui este acesta datorie si cine o va plati?
Daca in contract se scrie "cu datorii cu tot" ce mai intrebati? Mie mi se pare clar. Vina este a Dv. si acum, iata, trebuie sa platiti, pentru ca nu ati fost circumspecta cu aceste datorii. Atunci trebuia sa va fi intrebat si sa puneti intrebari si sa lamuriti asta in contract sau in vreo anexa la contract, despre ce datorii ar fi vorba....nu acum.
scuze ca intervin din nou si schimb subiectul... mai am o intrebare.. daca nu rezolv nimic nici cu adunarea generala si nici prin plangere la primarie, are rost sa dau asociatia in judecata??.. adica, voi rezolva ceva oare sau ma complic degeaba??
Intrebati administratora din ce data sunt datoriile si comparati cu data contractului Dv. Si veti sti ale cui sunt datoriile. Din acel moment puteti face ce demersuri sunt necesare pentru rezolvarea problemei.
Administratora trebuie sa va demonstreze cu acte de unde provin acele datorii. Nu acceptati "dusul cu presul", pe vorbe. Strict acte, calcule, liste.