avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala politia locala

Bun seara,

Va rog sa ma ajutati cu informatii privind urmatoarea situatie:
Am primit in Sinaia o amenda contraventionala pt oprire intr-un loc nepermis (spune Politia Locala). Mi-au fost blocate si rotile masinii.

Precizez faptul ca nu era niciun indicator de oprire/stationare nepermise, masina era jumatate pe trotuar cu 1 m pana la marginea opusa carosabilului.
Politistul local nu a vrut sa scrie la mentiuni ceea ce ii dictam eu, adica de acel metru de trotuar ramas, dar acest lucru il am ca dovada foto.

Voi face contestatie dar as dori sa stiu daca este suficient faptul ca agentii au mentionat doar Hotararea Consiliului Local la rubrica Fapta a fost prevazuta de art .....

Nu este mentionata alta lege conform careia am fost amendata.

Am cerut sa vad HCL dar mi-a spus ca o gasesc pe internet (nu este pe site-ul primariei Sinaia si nici in alta parte), mi-au spus ca eram obligata sa citesc pe internet hotararile consiliului local inainte de a vizita Sinaia.

Orice informatie privind atributiile legale ale politiei locale in ceea ce priveste speta mea m-ar ajuta foarte mult.

Multumesc anticipat.

ma regasesc exact in situatia dumneavoastra, este copie la ceea ce ni s-a intamplat ieri pe strada Furnica din Sinaia; trebuie sa actionam intr-un fel; aceleasi explicatii sa ma pun la punct cu hot. con local....
Da, suntem comunitatea "Furnica", este strada de langa "marea" parcare de unde incepe cararea spre Castelul Peles (cred ca au in jur de 20 de locuri). Nu exista parcari amenajate in jurul obiectivelor turistice.


Am avut sansa sa vizistez multe tari din Europa, cu masina, zero amenzi. Politistii de acolo se transforma in ghizi pentru turisti.
Doamna, eu voi face contestatie, oricum banii sunt pierduti, dar nu ii las in pace. Nu stiu daca se plateste taxa de timbru.

Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2016
Maria-Criss, utilizator
[ link extern ] /

HCL 61/2011 nu a fost postata pe site pana astazi, a fost postata dupa ce i-am sunat si le-am trimis email. Deci nu a fost disponibila pentru consultare.

HCL este peste Codul Rutier si Regulamentul e aplicare? Stationarea/oprirea pe spatiul public sunt reglementate de lege, HCL anuleaza articole de lege? E posibil?
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2016
Maria-Criss, utilizator
Buna ziua, nici eu nu vreau sa las aceasta situatie asa; am completat o plangere, care vreau sa o trimit in atentia Judecatoriei Sinaia.Daca aveti alte informatii pentru aceasta procedura va rog sa ma informati si pe mine.
Multumesc frumos!
Buna ziua,

V-am raspuns in privat.

Alte discuții în legătură

Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare cu greseli si cu posibile minciuni forzaL forzaL Am primit o amenda de catre Politia Locala pentru parcare neregulamentara. Recunosc ca nu am respectat indicatorul, dar trotuarul este foarte lat. Am parcat cu ... (vezi toată discuția)