avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala politia locala

Bun seara,

Va rog sa ma ajutati cu informatii privind urmatoarea situatie:
Am primit in Sinaia o amenda contraventionala pt oprire intr-un loc nepermis (spune Politia Locala). Mi-au fost blocate si rotile masinii.

Precizez faptul ca nu era niciun indicator de oprire/stationare nepermise, masina era jumatate pe trotuar cu 1 m pana la marginea opusa carosabilului.
Politistul local nu a vrut sa scrie la mentiuni ceea ce ii dictam eu, adica de acel metru de trotuar ramas, dar acest lucru il am ca dovada foto.

Voi face contestatie dar as dori sa stiu daca este suficient faptul ca agentii au mentionat doar Hotararea Consiliului Local la rubrica Fapta a fost prevazuta de art .....

Nu este mentionata alta lege conform careia am fost amendata.

Am cerut sa vad HCL dar mi-a spus ca o gasesc pe internet (nu este pe site-ul primariei Sinaia si nici in alta parte), mi-au spus ca eram obligata sa citesc pe internet hotararile consiliului local inainte de a vizita Sinaia.

Orice informatie privind atributiile legale ale politiei locale in ceea ce priveste speta mea m-ar ajuta foarte mult.

Multumesc anticipat.

Ar merita scris pe toate forumurile "nu parcati in Sinaia ca va paste amenda". Acum, ca sa fim sinceri, pe Furnica daca se opresc una sau doua masini e jale...
Oricum si mini-sensurile giratorii (in special cel de la accesul spre Peles) inainte de a ajunge in centru, sunt criminale pentru soferii de autocar. Facute in bataie de joc... Sau fara cap, sau ambele variante.
De multi turisti ce au si de bune ce sunt serviciile au inchis si Economatul, o super cladire, care se degradeaza putin cate putin.
Ca sa revenim la topic, sunteti sigure ca, undeva mult mai jos, nu era un semn cu o zona de parcare/oprire interzisa si cu micuta sageata pe ea? Daca e asa, s-ar putea sa pierdeti.
Incercati sa vedeti pe Google Maps zona respectiva - puteti avea si fotografii din miscare, care se poat poate descarca si anexa la contestarea PV-ului. Bafta!
Poate va ajuta aceasta informatie pe care nu am verificat-o, am inteles de la stiri ca in Bucuresti instanta de judecata ar fi hotarat ca primariile de sector nu pot sanctiona astfel de stationari intrucat nu sunt asigurate locuri de parcare..
~ Conținut șters la cerere ~
Doamnelor, domnilor, vorba preaplumbuitului : asezati-va linistiti la locurile voastre!
Daca veti avea ,,norocul" sa dati peste niste judecatori care cunosc legea (sunt si din astia :yes:), veti pierde timp si bani.
O scuza aveti si domniile voastre: nici meliţia nu-i mai breaza, habar n-are de lege!
Chiar, ati putea chema in instanta un organ, sa depuna marturie... ar merita toti banii :thumbup:
Cel mai complet articol pe tema ,,parcarii" pe trotuar, merita citit !
[ link extern ]
Se achita taxa judiciară de timbru în cuantum de 20 lei.

Alte discuții în legătură

Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare cu greseli si cu posibile minciuni forzaL forzaL Am primit o amenda de catre Politia Locala pentru parcare neregulamentara. Recunosc ca nu am respectat indicatorul, dar trotuarul este foarte lat. Am parcat cu ... (vezi toată discuția)