Achitarea intretinerii prin virament bancar presupune din partea proprietarului si suportarea comisionului bancar pentru operatiuni efectuate de asociatie?
Citiva dintre membrii asociatiei noastre de proprietari achita cheltuielile lunare legate de intretinere prin virament bancar, respectiv prin transferul sumei datorate din contul personal in contul asociatiei de proprietari. La efectuarea transferului, se opreste un comision bancar, din contul celui care face transferul. Asociatia de proprietari primeste in contul sau sumele remise. Firesc, pentru accesarea fondurilor, si banca asociatiei de proprietari opreste un comision. ESTE CORECT/LEGAL ca acest comision de operatiuni efectuate de Asociatia de proprietari sa fie suportat tot de catre proprietarul care plateste intretinerea prin virament bancar? Este normal ca pentru o suma de bani (c/v intretinerii), care poarta doua comisioane - unul de la banca de unde pleaca, altul de la banca unde intra - cel care achita intretinerea sa suporte ambele comisioane bancare?
Asociatiei i se percepe un comision numai la intrarea banilor din alta banca. Acesti bani vor fi folositi de asoc ptr plati prin O.P. Comisionul trebuie sa-l suportati ptr. ca dvstra ori sunteti ocupat sau chear comod , pe cand asoc plateste un casier care sta, de multe ori, ptr ca nu vine nimeni. Daca asoc ar suporta acest comision ar insemna ca suporta cheltuieli de 2 ori , comisionul dvstra si salariul casierului.
Nu e corect, daca vreti, este un abuz al administratorului, ca el opereaza in contabilitate.
Dv. platiti comisionul la ghiseu, iar comisionul din contul asociatiei oprit de banca destinatara asociatiei din sold trebuie impartit pe cota-parte indiviza la toata lumea.
1. Dati un ochi aici [ link extern ] ...)
2. Este un abuz si stiti foarte bine acest lucru;
3. Nu puteti obliga pe cineva sa va plateasca cash numai ca asa vreti dvs;
4. Elga50 v-a dat raspunsul corect mai sus.
salut! Sunt un locatar la o scara de bloc din Galati. Mi se opreste un comision la fiecare virament bancar catre asociatia de locatari. Problema mea e comisionul care il platesc desi este contul lor ales de asociatia de locatari. Este legal sa imi opreasca fara sa precizeze in tabel macar? Eu stiu ca ei imi opresc acest comision pentru tranzatie online pentru ca asa imi zic ei dar asta nu apare si pe tabel.
Nu este legal.
Contestati iar daca nu va asculta, faceti in prima instanta plangere la primarie.
Nu este problema d-voastra ce contract are asociatia cu banca.
Si la noi la asociatie aveam contract cu CEC prin care la fiecare incasare prin banca ne taxa comision 5 lei.
Am trecut de la pachet standard cu 25 lei/luna la pachet pentru asociatii de proprietari cu 29 lei/luna, pachet prin care nu mai avem niciun comision la incasare iar la ordinele de plata online avem reducere de 60%.
De la comisioane de aprox 350-400 lei lunar, pentru ca multi platesc prin banca, am ajuns sa platim undeva la 75-80 lei pe luna.
Deci, se poate, doar ca trebuie presedintele sa umble si sa negocieze, pentru asta e pus acolo.
Ca sa revin, acel comision care se plateste cand d-voastra sau altcineva platiti prin banca, trebuie sa se puna pe liste la toata lumea pe cota parte, conform legii.
Acel comision este aplicat conform unui contract existent intre asociatie si banca, d-voastra nu aveti treaba cu asta, orice cheltuiala facuta de asociatie se pune pe liste la toata lumea.
O sa vina unii sa spuna pai ca de ce sa plateasca ei pentru ca d-voastra platiti prin banca.
Atunci spuneti-le sa va scoata de la plata salariul casierului sau a cui incaseaza banii, pentru ca nu se mai ocupa de banii d-voastra.
Desigur, legal nu se poate nici asta, dar ca idee asa, pentru carcotasi.