avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Achitarea intretinerii prin virament bancar presupune ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Achitarea intretinerii prin virament bancar presupune din partea proprietarului si suportarea comisionului bancar pentru operatiuni efectuate de asociatie?

Citiva dintre membrii asociatiei noastre de proprietari achita cheltuielile lunare legate de intretinere prin virament bancar, respectiv prin transferul sumei datorate din contul personal in contul asociatiei de proprietari. La efectuarea transferului, se opreste un comision bancar, din contul celui care face transferul. Asociatia de proprietari primeste in contul sau sumele remise. Firesc, pentru accesarea fondurilor, si banca asociatiei de proprietari opreste un comision. ESTE CORECT/LEGAL ca acest comision de operatiuni efectuate de Asociatia de proprietari sa fie suportat tot de catre proprietarul care plateste intretinerea prin virament bancar? Este normal ca pentru o suma de bani (c/v intretinerii), care poarta doua comisioane - unul de la banca de unde pleaca, altul de la banca unde intra - cel care achita intretinerea sa suporte ambele comisioane bancare?
Cel mai recent răspuns: PisaltuAndrei , utilizator 09:14, 28 August 2024
Pai si cei care platesc online, contribuie la plata casierului, deci si comisioanele ar trebui platite la CPI ca si casierul, nu plateste asociatia nimic, tot locatarii platesc...
Nu zau !
si daca asociatia nu are decat incasari online sau la ghiseul bancii?
Fiecare are posibilitatea sa aleaga. Daca ai comision la ghiseu sau cand achiti online atunci iti platesti comisionul. Fiecare isi achita si comisionul ca nu este o firma asociatia sa achite comisioanele unora.
In principiu mai toti au reusit sa elimine comisioanee de la ghiseul bancii prin trecerea locatarilor pe o lista de delegati.
Cand ai comision online cum avea Raiffisen (BRD nu are) si nu il poti scoate atunci cei care achita online isi achita comisionul la tranzactia proprie.
Aveam inainte unii care achita 100 lei si apoi la intretinere vad ca a mai ramas restanta 2 lei si nu achita suma noua plus aia 2 lei ci separat sa aiba ei in mintea lor nu stiu ce evidenta....
Altii achitau din razbunare cate un leu pe zi ca nu vor ei sa achite intretinerea (1 lei si aduna datorie 3 lei ca era. 4 lei comisionul la tranzactie). Adica zilnic aduna datorie pe langa ce avea inca 3 lei. I se explicase si o tinea ca are dreptate si o sa ii dea judecatoria dreptate.
La judecatorie evident ca a zis ca fiecare isi plateste comisionul ca asociatia nu este decat o unuune a unor proprietari si ar fi imoral ca unii sa achite pentru costurile produse de altii.
Da oare de ce se razbunau aia cu 1 leu?
Nu este si cazul meu. Eu am intrebat cat de legal este acel comision perceput de banca la care are asociatia cont si impus mai tarziu mie. Daca eu gestionez prost o firma si fac numai contracte proaste pentru asociatie, ce vina au locatarii? Hai sa le impun lor cheltuielile fara sa fac vreun efort sa indrept problemele semnalate de locatari!

Update-ul in ceea ce priveste discutia dintre mine si asociatie este ca acel comision nu se mai percepe intrucat asociatia a schimbat contractul cu banca.
TOATA LUMEA MULTUMITA!
(OARE MAI EXISTA SI ALTE CHELTUIELI CARE POT FI REDUSE? CA SI IN ASOCIATIE, TARA ASTA ESTE CONDUSA NUMAI DE PUTORI SI APROPIATI SAU NEPOTI CARE NU ADUC CINSTE CELOR CARE II PLATESC SA ISI FACA TREABA CAT MAI BINE !!!!!!)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioane banca incasari si plati (asociatie proprietari) Almaris Almaris Am o nelamurire legata de comisioanele percepute de banca la care asociatia are deschis cont. Mai exact modul de repartizare a acestora pe lista de plata. ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli administrative lunare ale asociatiei de proprietari carol39 carol39 Buna ziua. Asociatia de proprietari de care apartin refuza sa imi dea personal raspunsurile la adresele si contestatiile pe care le fac. Le trimite prin ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cota indiviza/ cheltuieli pe beneficiar MamicaMaria MamicaMaria Fata mea imi achita de citeva luni sumele din lista de intretinere prin virament bancar. Viramentul pleaca de la Raiffeisen unde are ea contul spre CEC bank ... (vezi toată discuția)