avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Corupere minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Corupere minori

Buna ziua,

Cazul este urmatorul:
Un baiat de liceu, avand 19 ani face avansuri unei eleve de clasa a-VII-a in varsta de 14 ani. Ea accepta relatia lor ( daca este si intima inca nu stim asa ca ignoram aceasta posibilitate momentan).Aceasta relatie dureaza de 7 luni,timp in care eleva nu mai invata si absenteaza de la cursuri. Relatiile de familie se depreciaza grav.
Ce solutii legale pot alege pentru ca acest baiat sa o lase in pace?.
Va intreb in calitate de parinte al elevei.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2016
teologumena, utilizator
...daca s-au incercat toate posibilitatile, eu zic sa îi explicați fetei cum să se protejeze și să treacă la treabă.Să vedeți ce rezultate bune o să aibă la învățătură!? Știu ce înseamnă să fii tată de fată, dar nu ne aude nimeni: este propice pentru altfel de relații?
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2016
samblaky, utilizator
Sub aspect juridic nu aveți ce sa faceți decât dacă s-a încălcat legea penala.
Din relatare nu rezulta comiterea unei infracțiuni.

Nu puteți decât sa discutați cu ei.
Stati linistit, fata face deja sex. Dar, cum s-a mai spus, asta n-ar fi cea mai mare problema pe care o aveti in momentul de fata (totusi, faceti cumva ca fata sa vada niste poze cu leziunile cauzate de virusul HPV - extrem de comun - fie ca i le-arati dvs, fie ca vine din partea unei prietene - mai credibil - poate o sa-i piara pofta macar pentru un timp).

Sunteti tata, dar sunteti si barbat. Sfaturile pe care le-ati primit au fost delicate, cu psihologi, discutii, intalniri... Ia vedeti, poate purtati o discutie cu baiatul, asa, de la barbat la barbat. Eventual, daca o considerati sub demnitatea dvs, poate gasiti o ruda sau un prieten care sa-i explice ferm si hotarat niste lucruri. Pana la urma, vorbim de un pusti caruia abia daca i-a dat barba. Nu puteti sa-l lasati sa faca legea in familia dvs.

Dupa ce o sa dispara din peisaj puteti incepe reconstruirea relatiei cu "fetita" dvs, conform sfaturilor pe care le-ati primit aici.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca exista iubire din partea lui, ar trebui sa ii vada si interesul fetei si anume sa nu mai absenteze de la cursuri si cine stie sa nu ajunga ca el repetent. Sa nu fie o iubire distructiva, in care el prin anumite metode sentimentale sa isi bata joc de ea pana isi gaseste pe altcineva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2016
Srb, utilizator

Alte discuții în legătură

Nelamurire - relatie adolescenta cu major mponta73 mponta73 Buna ziua. Sunt mama unei adolescente de 16 ani care si a inceput viata sexuala la varsta de 15 ani si 2 luni cu un baiat de 19 ani.Acest baiat a reusit sa o ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)