avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Corupere minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Corupere minori

Buna ziua,

Cazul este urmatorul:
Un baiat de liceu, avand 19 ani face avansuri unei eleve de clasa a-VII-a in varsta de 14 ani. Ea accepta relatia lor ( daca este si intima inca nu stim asa ca ignoram aceasta posibilitate momentan).Aceasta relatie dureaza de 7 luni,timp in care eleva nu mai invata si absenteaza de la cursuri. Relatiile de familie se depreciaza grav.
Ce solutii legale pot alege pentru ca acest baiat sa o lase in pace?.
Va intreb in calitate de parinte al elevei.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2016
teologumena, utilizator
Cateva luni in alta localitate. Incercati sa o mutati undeva la distanta pentru cateva luni macar.
am si eu o fetita si va inteleg! ma doare sufletul cand ma gandesc prin ce treceti dvs ca parinte. pe de alta parte, singura "pretentie" pe care o am de la fetita mea e sa fie sanatoasa, caci doar moartea nu va putea fi reparata. in rest, totul trece! fiti langa ea, oricum ar fi si orice ar face. lasati-o sa isi invete lectia si apoi fiti acolo sa o ajutati sa isi revina. are 14 ani, viata ei abia acum incepe. ce daca va avea relatii sexuale, ce daca ramane repetenta? toate, dar absolut toate pe lumea asta au rezolvare. are tot timpul din lume sa isi revina. fiti langa ea caci altfel tare-mi e ca veti ramane fara ea.
Geneza, Capitolul 2 - 18. Şi a zis Domnul Dumnezeu: "Nu este bine să fie omul singur; să-i facem ajutor potrivit pentru el".

Citatul de mai sus se refera la femeie.

Ne sunt ele ''ajutor potrivit'' ?

Nu ati respectat o regula fundamentala. Sunteti capul familiei si toti membri trebuie sa va respecte.

E gresit sa faci egalul tau pe copil si chiar pe sotie.
~ Conținut șters la cerere ~
teologumena a scris:

Stimata doamna,

Problema, in acest caz in care eu am cerut consultanta are cateva particularitati si anume profilul psihologic al celui ce mi-a sedus fetita si, ca urmare relatiile noastre s-au deteriorat.


Vedeti dvs, problema e fix pe dos: ceea ce dvs considerati cauza este efect si ceea ce considerati efect este cauza.
Si pentru ca tot incercati sa rezolvati efectul nu reusiti.
Incercati la celalalt capat: Fetita v-a fost sedusa pentru ca relatiile dvs cu ea s-au deteriorat.

Alte discuții în legătură

Nelamurire - relatie adolescenta cu major mponta73 mponta73 Buna ziua. Sunt mama unei adolescente de 16 ani care si a inceput viata sexuala la varsta de 15 ani si 2 luni cu un baiat de 19 ani.Acest baiat a reusit sa o ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)