avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta intretinere, penalitati- mod de calcul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta intretinere, penalitati- mod de calcul

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.
Din motive personale din noiembrie 2013 am avut probleme cu plata intretinerii si am ramas restanta, am facut plati la intretinere dar nu in mod constant- atunci cand am avut posibilitatea sa achit am achitat diverse sume. Am tot rugat-o pe administratora noastra sa-mi spuna cat mai am de platit la intretinere si cat am la penalitati si nu vrea sa-mi spuna , nici cum face calculul acestor penalitati , nici ce am am reusit sa achit , nimic - nu reusesc sa gasesc bunavointa si comunicare cu dansa si nici cu presedintele de bloc/asociatie. de exemplu am de plata la intretinere 139 lei si penalitati de 490 lei ( ex pe o luna).
Am fost in seara asta si am rugat-o iar sa-mi comunice ce am achitat si ce mai am de plata si mi-a zis ca ce eu nu stiu sa socotesc?????????? am rugat-o sa-mi spuna cum socoteste penalitatile si nu mi-a mai adresat niciun cuvant!
As dori daca puteti sa-mi spuneti direct legea si articolul in care dansa are obligatia sa-mi raspunda la intrebari sa pot concepe o cerere catre Asociatie/Presedinte in care sa solicit acest lucru
- Pot sa rog in respectiva cerere sa mi se opreasca penalitatile deoarece sunt din ce in ce mai mari si nu o sa reusesc in veci sa le achit?
- Daca resuesc sa achit toata intretinerea pot solicita Administratiei sau Comitetului sa-mi faca o reducere a acestor penalitati?
-Este corect ca pe chitantier sa-mi scrie doar restante fara sa precizeze luna/anul din care sunt aceste restante( cand le socoteste sa le scada)??- era mai simplu daca zicea de ex restanta anul 2014 lunile febr- aprilie .
Ma poate ajuta cineva cu un sfat si articolele din lege care ma pot ajuta sa rezolv aceasta problema ca nu-mi place sa ma vad cu asa datorii mari.
Multumesc anticipat
Va multumesc mult de tot!!! pot solicita si oprirea/diminuarea penalitatilor , plata intretinerii totale si dupa aia esalonarea penalitatilor( poate gasesc bunavointa si mai imi reduc sau recalculeaza si iese o suma mai mica- tinand cont ca am platit conform calculelor mele pana acum cam 6000 lei la penalitati- asa cum am zis am avut probleme financiare in anul 2013 care s-au prelungit pana acum). Fac o cerere si catre Comitet ptr reducerea penalitatilor sau exonerarea de la ele si /sau acordarea platii in rate?
multumesc mult ptr bunavointa dvoastra si ptr ajutor!!!!
Sa va dea defalacat pe fiecare luna, penalitatile nu pot depasi valoarea intretinerii, si nu mai mult de 365 la calcul.
marinaalexandrescu a scris:

Va multumesc mult de tot!!! pot solicita si oprirea/diminuarea penalitatilor , plata intretinerii totale

1-Nu aveti temei legal sa solicitati neaplicarea penalitatilor la cotele de intretinere neachitate de dv din diferite motive
Penalitatile sunt legal prevazute pentru sumele cu titlu de restanta,neachitate in termen de 90 de zile
Dupa cum spune si @elga50.,in anumite situatii comitetul executiv accepta scutirea totala sau partiala a penalitatilor-dar asta este strict la latitudinea comitetului executiv sa hotarasca,nu poate fi constrans sa dispuna exonerarea de la obligatia platii penalitatilor aplicate la sumele pe care le datorati asociatiei de proprietari
Comitetul executiv ar putea analiza cererea dv de scutire plata penalitatinumai in conditiile in care ati realiza plata unei cote apreciabile din datoria cu care va inregistrati in evidente
Daca dv achitati lunar numai 100-200 lei cand debitul este de 8340 lei,comitetul executiv nu poate dispune scutirea de la plata penalitati
Faceti efortul sa achitati 1/4-1/2 din debit si poate comitetul executiv intelege fata de efortul financiar realizat de dv sa va scuteasca de obligatia platii totale sau partiale a penalitatilor

Incaz de proces expertul parte va poate gasi portitele cele mai nevazute daca exista.

Expertii parte se pricep la asa ceva bine de tot...cam ca avocatii buni la a face ceea ce nu exista sa existe, sau invers...

Aveti si dreptul de a consulta un expert parte cu actele ca sa va faca o anailza concreta de caz...dar acestea nu sunt gratuite...

Formulati o sesizare catre presedintele Asociatiei de Proprietari si trimiteti-o prin posta cu AR de confirmare primire. Cereti Extrasul de Rol cu sumele restante de la data de cand nu ati mai platit si pana in prezent , la care sa va calculeze si penalitatile la zi.. In cazul in care nu va vor raspunde in termenul legal ,sau nu va satisface raspunsul ce o sa vi-l dea,faceti o sesizare catre Primarie , Compartimentul Asociatii de Proprietari (pe care o duce-ti personal si ii dati numar de inregistrareunde ) , cereti verificarea sumelor restante, calcularea corecta a penalitatilor , specificand ca ati platit o parte din ele,,dovada facand-o copiile de la chitantele de plata,ce le detineti .

Alte discuții în legătură

Restante la intretinere calinraoul calinraoul Sunt in situatia de restantier la intretinere si s-au acumulat niste penalitati.Intre timp, punand mana pe niste sume de bani am incercat sa platesc din ... (vezi toată discuția)
Prioritate incasari intr-o asociatie de proprietari marianionescu1 marianionescu1 Intr-o asoc. de proprietari, se incaseaza mai intai penalizarile (s-a hotarat in adunarea gen sa se penalizeze doar cotele de intretinere), apoi cotele de ... (vezi toată discuția)
Restanta la asociatie Annis Annis Buna ziua. Pentru ca nu stiu cum sa incep acest mesaj, o sa intru direct in subiect. Am 4 ani de zile de cand spre rusinea mea si datorita conditiilor ... (vezi toată discuția)