avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta intretinere, penalitati- mod de calcul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta intretinere, penalitati- mod de calcul

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.
Din motive personale din noiembrie 2013 am avut probleme cu plata intretinerii si am ramas restanta, am facut plati la intretinere dar nu in mod constant- atunci cand am avut posibilitatea sa achit am achitat diverse sume. Am tot rugat-o pe administratora noastra sa-mi spuna cat mai am de platit la intretinere si cat am la penalitati si nu vrea sa-mi spuna , nici cum face calculul acestor penalitati , nici ce am am reusit sa achit , nimic - nu reusesc sa gasesc bunavointa si comunicare cu dansa si nici cu presedintele de bloc/asociatie. de exemplu am de plata la intretinere 139 lei si penalitati de 490 lei ( ex pe o luna).
Am fost in seara asta si am rugat-o iar sa-mi comunice ce am achitat si ce mai am de plata si mi-a zis ca ce eu nu stiu sa socotesc?????????? am rugat-o sa-mi spuna cum socoteste penalitatile si nu mi-a mai adresat niciun cuvant!
As dori daca puteti sa-mi spuneti direct legea si articolul in care dansa are obligatia sa-mi raspunda la intrebari sa pot concepe o cerere catre Asociatie/Presedinte in care sa solicit acest lucru
- Pot sa rog in respectiva cerere sa mi se opreasca penalitatile deoarece sunt din ce in ce mai mari si nu o sa reusesc in veci sa le achit?
- Daca resuesc sa achit toata intretinerea pot solicita Administratiei sau Comitetului sa-mi faca o reducere a acestor penalitati?
-Este corect ca pe chitantier sa-mi scrie doar restante fara sa precizeze luna/anul din care sunt aceste restante( cand le socoteste sa le scada)??- era mai simplu daca zicea de ex restanta anul 2014 lunile febr- aprilie .
Ma poate ajuta cineva cu un sfat si articolele din lege care ma pot ajuta sa rezolv aceasta problema ca nu-mi place sa ma vad cu asa datorii mari.
Multumesc anticipat
Mai exact? Capitol, sectiune, articol, punct, litera ....
marinaalexandrescu a scris:

Penalitatile sunt strict date de asociatie , nu de catre furnizori!!!
Vreau o portita sa pot opri aceste penalitati care sunt imense , sunt de 2 ori suma datorata la intretinere!! nu voi reusi nici in 10 ani sa ma achit asa ;((

De unde stiti ca asa stau lucrurile?
@marinaalexandrescu
Fair play din partea lor ar fi sa va stinga prima data debitul, sa nu se mai acumuleze penalitati. Cel putin noi asa procedam. Ideea nu e sa adunam bani la fondul de penalitati, ci prima data sa recuperam banii locatarilor (din fondul de rulment se acopera datoriile restantierilor).
Puteti sa faceti aceasta solicitare catre conducerea asociatiei, insa nu-i puteti obliga sa faca astfel. Important este sa gasiti o cale de comunicare. In mod normal deja trebuia sa fiti data in judecata, dar este posibil sa aiba un motiv pentru care nu au facut acest lucru.
Fondul de rulment nu il platiti in fiecare an; el reprezinta echivalentul celei mai scumpe luni din an. Daca anul trecut ati avut 500 lei in fond, iar anul acesta cheltuielile pentru cea mai scumpa luna sunt 600, va poate cere diferenta de 100 lei, nicidecum 600.
Faceti o cerere catre Comitetul Executiv, si cereti sa semnati o conventie cu Asociatia prin care va obligati sa platiti restantele + penalitatile intr-un nr. de rate egale impreuna cu intretinerea pe luna in curs, si sa nu vi se mai calculeze in continuare penalitati la sumele restante daca va respectati angajamentul.
Nu va sfatuiesc sa apelati la instanta pt. ca aveti sanse mari sa platiti si eventualele cheltuieli de judecata.
Va spun ca este o problema acumularea restantelor la cotele de intretinere dv.fara a va supara prin restantele acumulate si probabil si alti restantieri deranjati bunul curs al celorlalti proprietari din toate punctele de vedere;platile catre furnizori,procesul de gospodarire al blocului sa stiti ca pe nimeni nu intereseaza legal situatia dv,eu deoarece activez in meseria de adm de bloc de 25 de ani va sfatuiesc sa va revizuiti posibilitatile financiare pe termen lung(venituri certe)daca nu le aveti si doar sperati la o inbunatatie fara o certitudine cautati sa gasiti metode de a locui intr-un spatiu sau zona in care situatia materiala va permite in loc sa va suparati pe conducerea asociatiei ma bine le-ati multumi deoarece dinsi sunt vinovati ca dupa 90 de zile de neplata nu v-au actionat in instanta conform legislatiei in vigoare pentru recuperare de debite, vedeti deoarece nu puteti plati tot dv,sunteti suparata ca aveti penalizari mari dar ca nu ati platit probabil de 2-3 ani si sunteti in imposibilitate materiala dumnealor sa faca?sa stiti ca sociatia nu are nevoie de penalizarile dv sunt convinsa ca si-ar dori sa gasiti solutii de a nu mai avea datorii si ar trebui sa le gasiti cat mai urgent, sa faca greseli in inscrisuri Asociatia la penalizari fff putin probabil deoarece se va ajunge la un proces de recuperare debite si ce sa vedeti cine isi suma responsabilitatea?daca locuiati intr-o locuinta singura demult nu mai aveati nici o utilitate asa stati in buna plata altora bun simt fata de comunitatea unde locuiti de ce va spun? deoarece sunt convinsa ca aveti energie electrica,cablu tv-internet,telefonie mobila toate acestea adunate fac cat cotele de intretinere de ce nu ati renuntat la acestea pentru a plati consumul vital adica apa rece,cnalizare si celelalte 5 utilitati pe care le aveti in comun?Imi cer scuze dar probabil trebuie sa va atentioneze cineva strain in binele dv.

Alte discuții în legătură

Restante la intretinere calinraoul calinraoul Sunt in situatia de restantier la intretinere si s-au acumulat niste penalitati.Intre timp, punand mana pe niste sume de bani am incercat sa platesc din ... (vezi toată discuția)
Prioritate incasari intr-o asociatie de proprietari marianionescu1 marianionescu1 Intr-o asoc. de proprietari, se incaseaza mai intai penalizarile (s-a hotarat in adunarea gen sa se penalizeze doar cotele de intretinere), apoi cotele de ... (vezi toată discuția)
Restanta la asociatie Annis Annis Buna ziua. Pentru ca nu stiu cum sa incep acest mesaj, o sa intru direct in subiect. Am 4 ani de zile de cand spre rusinea mea si datorita conditiilor ... (vezi toată discuția)