Buna seara,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.
Din motive personale din noiembrie 2013 am avut probleme cu plata intretinerii si am ramas restanta, am facut plati la intretinere dar nu in mod constant- atunci cand am avut posibilitatea sa achit am achitat diverse sume. Am tot rugat-o pe administratora noastra sa-mi spuna cat mai am de platit la intretinere si cat am la penalitati si nu vrea sa-mi spuna , nici cum face calculul acestor penalitati , nici ce am am reusit sa achit , nimic - nu reusesc sa gasesc bunavointa si comunicare cu dansa si nici cu presedintele de bloc/asociatie. de exemplu am de plata la intretinere 139 lei si penalitati de 490 lei ( ex pe o luna).
Am fost in seara asta si am rugat-o iar sa-mi comunice ce am achitat si ce mai am de plata si mi-a zis ca ce eu nu stiu sa socotesc?????????? am rugat-o sa-mi spuna cum socoteste penalitatile si nu mi-a mai adresat niciun cuvant!
As dori daca puteti sa-mi spuneti direct legea si articolul in care dansa are obligatia sa-mi raspunda la intrebari sa pot concepe o cerere catre Asociatie/Presedinte in care sa solicit acest lucru
- Pot sa rog in respectiva cerere sa mi se opreasca penalitatile deoarece sunt din ce in ce mai mari si nu o sa reusesc in veci sa le achit?
- Daca resuesc sa achit toata intretinerea pot solicita Administratiei sau Comitetului sa-mi faca o reducere a acestor penalitati?
-Este corect ca pe chitantier sa-mi scrie doar restante fara sa precizeze luna/anul din care sunt aceste restante( cand le socoteste sa le scada)??- era mai simplu daca zicea de ex restanta anul 2014 lunile febr- aprilie .
Ma poate ajuta cineva cu un sfat si articolele din lege care ma pot ajuta sa rezolv aceasta problema ca nu-mi place sa ma vad cu asa datorii mari.
Multumesc anticipat
@anaely64
Care este termenul legal in care presedintele este obligat sa raspunda la vreo solicitare, in afara repartizarii cheltuielilor pe ultima luna? :)
@marinaalexandrescu
Pe lista de plata ar cam trebui sa va aveti specificat atat restantele la intretinere, cat si penalitatile. Ce poate face administratorul concret pentru a va ajuta, este sa va stinga prima data restantele la intretinere (pentru a nu fi purtatoare de penalitati), iar la urma penalitatile restante. Dar pentru asta este nevoie sa faceti un angajament de plata in care se pot stipula toate conditiile si sumele. Referitor la anularea unei parti din penalitati, nu vad ce locatar ar fi deacord cu asa ceva, atat timp cat in perioada in care nu ati platit intretinerea, aceasta a fost platita din banii lor. Dar merita incercat, nu se stie niciodata.
@imonova,
asta era si intrebarea mea ; pot solicita presedintelui/administratorei sa ma lase sa platesc mai intai intretinerea ( cam in 2 rate ) si dupa aia sa platesc esalonat penalizarile?
plata la intretinere am facut-o cat am putut la 3-6 luni . stau in acest bloc de 38 ani si tot am platit fond de rulment , deci practic nu am stat 5 ani fara sa platesc un leu si nici n-am fost impotriva cuiva ( am fost sef de scara si in comisia de cenzori), daca s-a putut am ajutat nu am infundat mai mult pe cineva!
Subscriu la raspunsul dat de elga50.
Am trecut prin 2 procese cu asociatia datorita penalitatilor, in amble procese am "castigat" plata unor sume mai mici la penalitati dar nu disparitia lor :).
Cererea inregistrata la administratie e primul pas.
Succes
Se mai pune problema si altfel...Avem si noi in bloc un restantier...nu a platit de vreo 2 ani.Din 6 in 6 luni el vrea sa I se spuna ce are de plata...de ce? nu se vede in lista afisata?De ce ar face administratorul esalonat,la 6 luni,pentru cineva care oricum nu plateste...doar vrea sa stie cat are...I s-a propus sa vina la administrator si sa asiste la modul de calcul al intretinerii si al penalitatilor...dar nu,el vrea sa I se dea in scris.Pai scrie la lista afisata la intretinere cat are de plata...
Dar se poate face si o reducere a penalitatilor...am facut si asa ceva.A facut proprietarul o cerere scrisa catre comitet in care a spus clar ca va plati toata intretinerea restanta in ...rate...si solicita,daca se poate,o reducere a penalitatilor.Adica civilizat...nu ca esti obligat,ca vreau...si altele.La asa ceva nu poti sa spui nu.Dar, repet,depinde si cu cine stai de vorba....
Restanta la asociatie
Annis
Buna ziua. Pentru ca nu stiu cum sa incep acest mesaj, o sa intru direct in subiect. Am 4 ani de zile de cand spre rusinea mea si datorita conditiilor ... (vezi toată discuția)