elga50 a scris:
..cum poate fi penalizata o restanta de 8340 care inglobeaza si penalizarile cu suma de 490 lei?
Sper sa nu fie cu suparare dar din primele explicatii oferite de @marinaalexandrescu, eu am inteles cate ceva si-am explicat ca cei 490 lei penalizare sunt corect calculati. Revedeti calculul postat de mine. Daca nu a oferit datele exacte, sigur ca nici raspunsurile nu pot fi exacte.
La fel de respectuos, va rog sa cititi prima postare si sa vedeti ca utilizatorul pune accent pe faptul ca nu i se da explicatii cu privire la ce a platit, ce mai are de platit, cum se calculaeza penalizarile s.a.m.d ... si apoi ne intreaba cum ar putea beneficia de scutirea de penalizari, stoparea acestora...
@marinaalexandrescu,
Legea nu prevede scutirea cuiva de penalizari, nu prevede esalonari, nu prevede intelegeri cu asociatia sau vecinii..., dar nimeni nu va opreste sa incercati sa discutati cu presedintele asociatiei. Obiectiv presedintele trebuie sa tina cont in primul rand de situatia financiara a asociatiei si in functie de aceasta sa discute in comitet unele facilitati pentru dumneavoastra ca si pentru alti restantieri. Presedintele si comitetul analizeaza si tin cont si de situatia dumneavoastra, de necazurile dumneavoastra..., dara acestea sunt subiective pentru cei ce analizeaza. Iar aceste situatii subiective tin foarte mult de modul de adresare, de modul de a pune problema. Una e sa solicite cineva esalonarea, stoparea sau scutirea de penalizari platind imediat restanta si alta este situatia cand pe langa aceste solicitari restantierul vine cu suspiciunea ca nu ar fi bine calculate sumele datorate.
Reamintesc faptul ca sumele afisate lunar pe lista de plata pot fi contestate, conform legii, in maxim 10 zile de la afisare si nu sa vina cu solicitarea de a primi explicatii dupa luni sau ani de neplata.
Va sugerez sa discutati cu presedintele asociatiei, calm, argumentat, omeneste... si poate o sa beneficiati de intelegere, scutirea unor penalizari, stoparea calculului acestora...
Eu va doresc putere sa invingeti greutatile!