avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli administrative lunare ale asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli administrative lunare ale asociatiei de proprietari

Buna ziua. Asociatia de proprietari de care apartin refuza sa imi dea personal raspunsurile la adresele si contestatiile pe care le fac. Le trimite prin posta si apoi imi pune pe lista de plata costul recomandatelor. In plus, facand plata cheltuielilor lunare prin banca imi percepe lunar costul operatiunii bancare pe care sustin ca o fac, dar nu imi pun la dispozitie niciun document. E normal sa platesc costul recomandatelor si al operatiunilor bancare pe care le fac ei in si din contul lor? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: carol39 , utilizator 18:51, 16 Iunie 2016
exact...dar ce opertiuni fac ei din propriul cont nu ma privesc pe mine, nu? altfel, ar trebui sa le platim toti nu numai eu....multumesc
Eu stiu ca daca o persaona (proprietar sau nu in asociatia mea), merge la ghiseul bancii unde asociatia mea are contul bancar deschis si plateste o suma in contul asociatiei, nu se percepe nici un comision la acel ghiseu. Banii intra in acea banca si banca-i foloseste. Pe extrasul de cont scos de asociatie, iar nu exista nici un comision retinut din contul asociatiei in cazul cand un proprietar a platit la ghiseu, asa cum souneam mai sus.
Asa ca nu vad de ce spuneti dv ca platiti comision la ghiseu; nu vad de ce sa spuna cineva din conducerea asociatiei ca asociatia suporta vreun comision atunci cand platiti la ghiseu.
Asociatia suporta luna de luna comisioane de administrare a contului, comisioane pentru sumele virate de la alte banci, comisioane pentru sumele achitate de asociatie care furnizori... Aceste se suporta de toti proprietarii.
Am mai discutat despre comisioane.
Unele banci iti opresc, daca platesti la ghiseu, din suma pe care o dai, comisionul de depunere.
Venind banii in cont se mai trage si de-acolo un comision de operatiune. N-am inteles niciodata combinatia asta a bancilor.
Chiar de curand a facut o asemenea plata, la mine in asociatie, un locatar nou. I-au incasat la depunere 4 lei, iar in extrasul de cont mi-a mai aparut in plus 10 lei - comision de operatiune. Practic omul a dat din mana 140 lei si in cont au ajuns 126 lei. Chiar mi-a facut un pic de scandal pentru cei 10 lei pe care eu nu voiam sa-i pun ca si cheltuieli ale asociatiei.
Pana la urma m-am lamurit cu cenzora ca acest comision care apare in extrasul de cont sa-l consideram al asociatiei.
Motiv pentru care le-am cerut locatarilor sa nu mai plateasca la ghiseu pentru ca nu mai vrem sa platim asemenea comisioane. Cine vrea sa foloseasca plata prin banca sa o faca numai prin transfer intra- sau interbancar sau sa vina la mine in extraprogram de incasare si sa plateasca.
Poate a platit la ghiseul altei bancii si nu la un ghiseu al bancii unde are asociatia cont.
Probabil ca da.

Alte discuții în legătură

Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)
Achitarea intretinerii prin virament bancar presupune din partea proprietarului si suportarea comisionului bancar pentru operatiuni efectuate de asociatie? gabikov gabikov Citiva dintre membrii asociatiei noastre de proprietari achita cheltuielile lunare legate de intretinere prin virament bancar, respectiv prin transferul sumei ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cota indiviza/ cheltuieli pe beneficiar MamicaMaria MamicaMaria Fata mea imi achita de citeva luni sumele din lista de intretinere prin virament bancar. Viramentul pleaca de la Raiffeisen unde are ea contul spre CEC bank ... (vezi toată discuția)