Ce as face eu in locul dvs. ?
- in primul rand as contesta sumele reprezentand penalizarile pana as intelege exact cum sta treaba; daca sunteti convins ca sumele prezentate de as. prop. sunt exagerat de mari, as risca sa le spun ca nu le achit si sa ma actioneze in instanta;
Ei, aici sunt mai multe situatii:
- as. prop. este obligata sa prezinte in instanta calculul penalizarilor, insa dvs. puteti cere efectuarea unei expertize judiciare; instanta o sa va puna la dispozitie un expert contabil agreat de ei, insa costurile vor fi suportate de catre cel care pierde procesul - deci atentie!;
- sa fiti convins ca si asociatia mai face niste cheltuieli cu procesul - ca si dvs. de altfel, daca va angajati un avocat; ei, sa fiti convins ca cel care pierde procesul va achita si aceste cheltuieli, deci, iarasi va zic, atentie!
Succes!
In prezent asta am facut, am platit intretinerea, am refuzat sa platesc penalizarile si i-am zis ca ma poate da in judecata. Totusi as prefera sa rezolv mai rapid, fara sa ajung la instanta.
Mai am o intrebare. Am dreptul sa cer istoricul pe o perioada mai lunga, sa zicem 3 ani, pentru intretinere si penalizarile din urma ? Stiti cumva legea pe baza careia pot face asta ? Am cautat prin legea 230/2007 si nu am gasit nimic. Eu tineam minte ca s-a dat ceva anul asta in iarna.
Eu va propun sa va opriti aici, deoare la as. prop. care nu lucreaz pe calculator, a raspunde solicitarii dvs. este foarte greu - insa dvs. puteti cere orice - faza este ca oricine va poate spune ca, conform Legii, orice proprietar poate contesta in scris o lista de plata in termen de 10 zile de la afisare. Ati facut acest lucru? Nu ati facut, asa ca, chiar in instanta va fi mai greu
de obtinut niste raspunsuri favorabile dvs. si doar daca solicitati o expertiza
judiciara, iar expertul contabil desemnat de catre judecatorie poate sa-si fixeze obiectivele verificarii, chiar pentru o perioada de 3 ani, insa nu va fi simplu de loc!
Daca as. prop. lucreaza cu sisteme informatice, este mai usor de "scos" orice situatie cu privire la unul sau mai multi proprietari, la o scara, bloc sau intreaga asociatie.
La noi la asociatie, un proprietar prezinta o cerere prin care solicita recalcularea sumelor repartizate / nr. de persoane pe ultimii 3 ani deoarece, sustine dumnealui, in ultimii 3 ani una dintre persoane a plecat in strainatate de la data de pana la data de, in alta perioada, o alta persoana a locuit de la - pana la, iar una dintre fiice s-a casatorit si nu mai locuieste in bloc din data de..., practic face o medie a nr. de persoane care au locuit in apartament... Cine sta sa faca prezenta nr. de persoane, atata timp cat pe lista de plata figureaza un anumit nr. de persoane, nu contesti nimic, dar vii dupa 3 ani si zici ca de fapt, in medie, la acel apartament a locuit mai putin o persoana...
Ce vreau sa spun? Ca fiecare poata sa ceara orice... Cu ce poate dovedi / sustine dumnealui aceste argumente? Nu poate sa dovedeasca cu nimic atata timp cat avem un regulament intern prin care daca vrei sa scazi o persoana de la cheltuielile specifice pe nr. de persoane tre' sa faci cunosut acest lucru - in scris. Asociatia inregistreaza notificarea si procedeaza in consecinta. Daca as. prop. nu face scaderea pe lista de plata, prop. face contestatie si "treaba" se drege, nu vii dupa 3 ani sa ceri asa ceva !
In fine, dvs. procedati cum vi se pare mai potrivit, noi aici v-am sfatuit cum am stiut mai bine.
Succes!