avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare senzor gaz si electrovalva
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare senzor gaz si electrovalva

Buna ziua,
Administratorul blocului in care locuiesc a apelat la o firma autorizata pt. ca sa monteze electrovalve cu senzori pt. depistarea scurgerilor de gaz in fiecare apartament.
Este obligatorie instalarea acestor echipamente in toate apartamentele?
Ce se intampla daca refuzam instalarea lor?

Multumesc.

In postarea de mai sus am precizat ca balconul este inchis cu geamuri securizate tip termopan. De fapt este inchis cu parapet osb si polistiren la baza si la partea superioara cu tamplarie termopan sticla float low-e dupa reabilitare. Insa are asta vreo relevanta in ce priveste obligativitatea montarii dedectoarelor automate de gaze in bucatarie care nu e prevazuta geamuri cu grosime mai mare de 4mm si nici de consructie speciala tip termopan?Normele tehnice pentru proiectarea si exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze aprobate prin ordinul pres.ANRE nr.89/2018publicat in M.Of. al Romaniei partea I nr.462 din 05/06 2018 reiese ca obligativitatea montarii detectoarelor de gaz este generata de existenta in spatiile unde functioneaza aparate consumatoare de combustibili gazosi(in speta bucatarii) a geamurilor thermopan! O alta intrebare, este posibil sa optezi pentru renuntarea la instalatia comuna de utilizare a gazelor naturale din imobil sau esti captiv in sensul ca ai calitate de coproprietar al instalatiei comune si iar dreptul de proprietate comuna incumba o serie de obligatii de a contribui la intretinere si reparatii la cheltuielile asociatiei de proprietari . Debransarea" se poate face numai de catre operator economic autorizat ANRE al distribuitorului de gaz? Tehnic se realizeaza prin aplicare dop si sigiliu? In conditiile in care dupa debransare deci iesirea din sistem instalezi butelie la aragaz esti in afara autoritatii ANRE deci nu mai e incidenta obligativitatea aplicarii ordinului ANRE de montare dedector gaz.
Sau plita si cuptor electric. Ramane problema tevii verticale care trece prin bucatarie si nu o poti izola, taia etc.
Am omis precizarea, art.129 din" Normele tehnice pentru proiectarea si exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze aprobate prin ordinul Presedintelui .ANRE nr.89/2018" publicat in M.Of.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare gaze / senzori si electrovalva mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si ... (vezi toată discuția)
Montare detector si senzor pentru gaz - abuz sau necesitate? montecassino montecassino Acum cateva zile s-a produs o avarie la o vecina pe scara mea: a sunat la gaze schimbarea racordului de la aragaz ca se simtea un iz de miros de gaz. Aia au ... (vezi toată discuția)
Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)