avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare senzor gaz si electrovalva
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare senzor gaz si electrovalva

Buna ziua,
Administratorul blocului in care locuiesc a apelat la o firma autorizata pt. ca sa monteze electrovalve cu senzori pt. depistarea scurgerilor de gaz in fiecare apartament.
Este obligatorie instalarea acestor echipamente in toate apartamentele?
Ce se intampla daca refuzam instalarea lor?

Multumesc.

Vorbeam de principiu.
Este paguboasa mentalitatea prin care judeci un lucru care te afecteaza (in bine sau in rau), privind la avantajele celeilalte parti, facandu-i tot felul de socoteli, dar nu evaluezi propriul tau folos.
De ce sa ma uit cat castiga celalalt de pe urma unui senzor pe care mi-l monteaza mie, si sa nu ma uit daca acel senzor imi este de folos si, mergand mai departe, daca imi convine costul lucrarii referitor la buzunarul meu? Seamana foarte bine si duce inspre capra vecinului.
D-aia nu putem noi trai, de grija altuia!

Blocul in care locuiesc este din 1980. Pana in prezent au fost doar 2 verificari tehnice ale instalatiei de gaze cand ar fi trebuit sa fie una la fiecare 2 ani.
Unele blocuri noi au senzor de gaz dar nu au electrovalva (cazul blocului in care s-a mutat fiul meu in 2015). Acest senzor este foarte sensibil si multi si l-au dezactivat ca sa poata gati, face curat sau zugravi in bucatarie. In tara asta multe lucruri se fac de forma nu de utilitate; vezi "butonul de panica" care este pe post de bibelou.
ar fi bun detectorul ala de gaze daca ar fi si folosit!
insa majoritatea proprietarilor il scot din priza... de ce? pt ca nu poti gati, nu poti face curatenie, nu poti fuma o tigara, si multe altele. in conditiile astea mie mi se par bani dati de pomana. dar nah, acum daca asa spune legea ne conformam. sunt curioasa de ce mie la revizia de anul trecut nu mi s-a atras atentia ca trebuie sa montez asa ceva
Rozalia99 a scris:

Acest senzor este foarte sensibil si multi si l-au dezactivat ca sa poata gati, face curat sau zugravi in bucatarie.

Daca este corect instalat,asigura interesul de avertizare si nu declanseaza la orice abur de cafea sau spray,dar trebuie corect instalat
sunt curioasa de ce mie la revizia de anul trecut nu mi s-a atras atentia ca trebuie sa montez asa ceva

Dispozitia care obliga instalarea detectoarelor este veche din 2004,cu intrare in vigoare in 2008
Dupa evenimentul de la Colectiv au fost dispuse noi dispozitii referitoare la obligativitatea instalarii de detectoare si majorarea amenzilor in cazul inexistentei acestora
In urma cu 2 ani se executa o singura aerisire/apartament,prin noile modificari legislative ,daca locatarul utilizeaza 2 consumatori gaz=aragaz+centrala termica,pentru fiecare se realizeaza spatiu individual aerisire

Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2016
ynocentta, utilizator
Nu vad legatura dintre un incident nefericit dintr-un club si montarea detectoarelor de gaz in locuintele individuale sau majorarea amenzilor.
Autoritatile se desteapta numai daca mor oameni.
Detectoarele de gaz sunt bune pentru ca sunt preventive dar atat timp cat autoritatea in domeniu ANRE nu da un raspuns clar apreciind ca detectoarele se monteaza "doar daca" lasand la latitudinea firmelor montarea sau nemontarea detectoarelor obligatia montarii detectoarelor este "alternativa" si nu "obligatie".

Alte discuții în legătură

Verificare gaze / senzori si electrovalva mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si ... (vezi toată discuția)
Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)
Montare detector si senzor pentru gaz - abuz sau necesitate? montecassino montecassino Acum cateva zile s-a produs o avarie la o vecina pe scara mea: a sunat la gaze schimbarea racordului de la aragaz ca se simtea un iz de miros de gaz. Aia au ... (vezi toată discuția)