avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sa fii declarat angajat si tu sa nu stii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sa fii declarat angajat si tu sa nu stii

Buna seara, ma numesc Andra, am 18 ani, in anul 2015 am lucrat ca zilier la o firma ce se ocupa cu studii de piata (promoter si operator call-center). Acum am aflat de la casa de sanatate Bucuresti ca sunt asigurata ca angajat si nu mai beneficiez de retete compensate, tinand cont ca sunt studenta. Din toate cercetarile e care le-am facut, am observat ca si in iunie 2016 eu am fost angajata la acea firma, cu toate ca eu la acea firma nu am mai trecut din luna februarie. Am fost la firma sa lamuresc lucrurile dar nimeni nu doreste sa imi dea o explicatie de ce am fost declarata angajata. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Asa cum spuneti dvs, Legea zilierilor se completeaza cu Legea 95/2006,adevarat pana aici,numai ca aceasta lege 95a suferit modificari in timp ,una sintre acestea fiind in sensul in care prevederea referitoare la incheierea contractului de asigurare este abrogata prin acel OUG2/2014.
In concluzie cum sa incheie un zilier un contract de asigurare de sanatate daca aceasta modalitate de asigurare nu mai exista in prezent!
Adresati o cerere in scris prin care sa va fie comunicata in scris situatia dvs.

Sa luati si nr de inregiostrare la cerere.
Buna seara, copie dupa C.I am lasat si dupa buletinul mamei deoarece cand am mers pentru prima dat aveam 17 ani. Contributiile la stat au fost platite pentru luna august a anului trecut, dar eu apar angajata chiar si in luna iunie 2016 dupa infosrmatiile pe care le-am primit. Cei de la firma refuza sa vorbeasca cu mine. dupa ce mi sa spus la casa de asigurari de sanatate eu am aparut ca salariat. Am fost la ANAF si trebuie sa completez declaratia 604, dar problema este ca ultima luna in care eu am lucrat a fost februarie 2016, dar cei de la firma cand am fost sa imi spuna venitul exact pe care l-am avut in acea luna mi-au spus ca apar ca angajata si pe luna iunie, ceea ce nu este adevarat. Ei sustin ca mi-au platit taxele la stat, dar la casa de pensii mi s-a comunicat printr-o adeverinta privind stagiul de cotizare ca au fost platite taxele pe luna august a anului 2015, atat. Cei de la ANAF mi-au spus ca trebuie sa imi faca un calcul legat de cat va trebui sa platesc, dar eu sunt studenta...
buna seara
elevii si studentii pana la 26 de ani sunt asigurati in sistemul de sanatate prin efectul legii
s-ar putea asa sa apareti asigurata si nu din cauza acelei prestatii ca zilier
Ultima modificare: Marți, 16 August 2016
idontcare, utilizator
Andra2912 a scris:

Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?

Plangere la politie si exercitarea actiunii civile in cadrul procesului penal.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2016
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Persoane in intretinere, coasigurati anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un salariat are un copil, 23 ani , student, bursa 300 lei - angajatul nu poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Venituri din activitati de zilier miikyy miikyy Lucrez la o firma cu contract de munca, norma intreaga de 5 ani. In paralel desfasor activitati ca zilier, prepar si livrez mancare unui birou zilnic, si sunt ... (vezi toată discuția)
Studenta, asigurata conform art. 257, alin. (1) din legea nr. 95/2006, datorez cass pentru venitul din inchirierea unui apartament? maramara11 maramara11 Buna ziua! Sunt studenta, deci asigurata conf. art. 257, alin 1 al legii 95/2006 privind reforma in sanatate, doresc sa stiu daca datorez contributie la CAS ... (vezi toată discuția)