Cand legiuitorul a spus -
...prin orice mijloc de proba. - inseamna ca, prin folosirea termenului
orice, nu a limitat mijloacele de proba, astfel incat si enumerarea mea a fost nelimitiativa, de aceea am si folosit la inceputul enumerarii termenul
De exemplu : .... Acum, ca sa iau la rand, ipotetic, toate mijloacele de proba posibile si sa le explic pentru a va convinge pe dvs., este exclus, caci desi am exagerat in tot ce am facut pana acum in acest topic in privinta explicatiilor, totusi la mai mult nu m-as inhama, adica cam p-aici m-as opri.
Cu privire la ultimul dvs. mesaj :
pusa2mimi a scris:
Terenul fiind proprietate de stat a fost inchiriat proprietarului casei, este acelasi lucru cu inchirierea unui apartament, a fost cu plata unei chirii, ...
Nu este acelasi lucru, caci in speta dvs. este vorba despre un drept de folosinta
transmis legal (adica in temeiul legii), iar in exemplul comparativ cu inchirierea unui apartament este vorba despre un drept de folosinta
transmis conventional (adica in temeiul unei conventii), deci situatiile nu sunt comparabile.
pusa2mimi a scris:
[...], inscrisul translativ de proprietate trebuie sa fie cu ultimul proprietar tabular al terenului, ca sa fie valabil( nimeni nu poate vinde ce nu este al lui) [...]
Legiuitorul nu face precizare ce si cum sa fie inscrisul. Aaa ...ca anumite inscrisuri au putere probatorie mai mare (vezi actul autentic), iar altele au putere mai mica (vezi chitanta de mana), este alta chestiune.
pusa2mimi a scris:
[...], rolul fiscal si registrul agricol ce rol au, daca proprietarul casei nu se regaseste pe ele?
De la caz la caz, au si ele rolul lor, alaturi de alte mijloace de proba (vezi posesia de fapt, plata impozitelor, etc) si in acelasi context si-a avut rolul si declaratia aia pe proprie raspundere, care nu a produs efecte privita in mod singular, ci
impreuna cu alte mijloace materiale de proba.
Si este cazul sa ma opresc ... :wave: