freelis a scris
Art. 67 C.mun. dispune : Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil. .... potrivit principiului ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus nu cred ca trebuie sa face noi aceasta distinctie, asadar salariile compensatorii se acorda si in cazul concedierilor individuale pentru motive care nu tin de persoana salariatilor
Tudorvaleriu a scris
CCM la nivel de unitate sau ramura pot face diferentiere intre concedierea individuala si cea colectiva dar cu respectarea CCMUNN, adica sa acorde minim un salariu compensare.
3. Deci, salarii compensatorii se acorda in ambele cazuri iar CCM la nivel de unitate sau ramura pot face diferentiere intre cele doua feluri de concedieri prin numarul de salarii compensatorii.
Nu sunt de specialitate, dar mie mi se pare ca e o mare diferanta intre concedierea colectiva si cea individuala ,
deci cele doua afirmatii nu pot fi adevarate concomitent.Ca nu e totuna daca primesti un salariu compensator, sau , ca in cazul meu, 24 de salarii.Nu se aplica prevederile art.67 Codul Muncii invocate de d-l freelis?In acest caz as beneficia de 24 de salarii...Totusi , constat ca exista diferente intre cei concediati colectiv si cei concediati individual
Sincer , as angaja si maine un avocat care sa-mi castige pe concediere individuala 24 de salarii , pe motiv ca salariile compensatorii se acorda si in cazul concedieri individuale!
Oricum , multumesc pentru sfaturi.se pare ca d-na avocat avea dreptate:
Trebuie sa stiti ca salariile compensatorii se platesc doar in cazul in care e vorba de o concediere colectiva asa cum e prevazuta in Codul Muncii art.68 si/sau in CCm la nivel de ramura /unitate
.. Si eu care ma si vedeam cu 24 de salarii:stunned: