dliana2000 a scris:
Din pacate ,pentru a anula decizia in instanta,am nevoie,dupa cate stiu eu de probe,sa pot dovedi ca n a fost facuta ca la carte.Probe pe care nu le detin,eu am fost doar informata in timpul concediului medical,de un amic din cadrul societatii,ca atunci cand ma voi intoarce din medical voi fi concediata.Scris,nu am nimic,asa ca nu stiu cum as putea contesta decizia, avand in vedere ca nu am nici o dovada si mai ales daca ei vin cu documentatia necesara pentru a dovedi restructurarea(de ex.dificultati financiare....),parerea mea este ca ma lupt cu morile de vant.Iar CCm nu imi da nimeni ca sa opt sa vad ce scrie in el.Sunt la HR si nici nu ,l-am vazut in 5 ani.
Deci trebuie sa ii cred pe cuvant ca se da doar un salariu dupa 5 ani de activitate?
Sau totusi sa contestez decizia?
@ Diana:
In primul rand, sa stiti ca in cazul litigiilor de munca sarcina probei revine angajatorului, adica angajatorul este cel care trebuie sa dovedeasca faptul ca a procedat legal in concediere.
Daca ati face o contestatie in instanta, ar trebui doar sa indicat in mare ce considerati nelegal, dar nu va trebui sa dovediti nicmic, firma trebuind sa arate in instanta toate documentele justificative.
Din pacate, partea a doua dince ziceti dvs. este adevarata: s-ar putea si ca fima sa dovedeasca faptul ca a procedat legal.
In privinta CCM la nivel de unitate, este cam dubios ca nu l-ati vazut, si ma duce la ideea ca poate nu exista un CCM valabil la nivelul firmei.
DE verificat, este usor: un CCM la nivel de firma intra in vigoare la data inregistrarii lui la Directia judeteana de munca (atentie, diferita de ITM).
Eu am primit raspuns de la ei de fiecare data cand am telefonat, confirmandu-mi-se ori ba daca exista vreun CCM. Ma gandesc ca daca exista unul, chiar si cu 5 ani in urma, se poate obtine de la directie o copie.
Este putin probabil ca un contract mai vechi de doi ani sa fie inca in vigoare: CCM pot fi valabile doar un an.
Pe de alta parte, daca veti ajunge in instanta, veti afla daca exista un astfel de contract la nivelul firmei.
In acelasi fel, dar la Ministerul muncii, se poate afla daca exista vreun contract la nivelul ramurii dvs., si in ce Monitor Oficial a fost publicat. Sau, daca aveti rabdare CCM pe ramura se mai pot gasi si pe google.
Asa aflati cum e cu compensatoriile.
Mult noroc va doresc!