avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu minor fara a anunta celalalt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu minor fara a anunta celalalt parinte...

Buna seara, voi incerca sa prezint speta cat mai pe scurt:
In hotararea finala a instantei s-a stabilit exercitarea in comun a autoritatii parintesti, domiciliul minorului la bunica materna si un program de vizita de 8 orela fiecare 2 saptamani, in situatia in care distanta dintre mine si fiul meu este de cca 150 km...
Acum 2 zile aflu cu mirare, de la invatatoarea fiului meu ca acesta a fost mutat la o scoala din Bucuresti :justcuz:
Ma bucura acest fapt, deoarece il pot vizita mai des, dar nu trebuia sa fiu si eu intrebat!? sau macar sa mi se aduca la cunostiinta!?
Ce se intampla daca luni dimineata eram la 150 de km de Bucuresti, dorind sa fiu alaturi de copilul meu in prima zi de scoala!?
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 17:23, 14 Septembrie 2016
Martonze a scris:

Informarea părinţilor despre situaţia şcolară, comportamentul elevilor şi frecvenţa la ore, direct sau prin alte mijloace (scrisoare, e-mail, telefon)

mirebire, de aceea se organizează şedinţele cu părinţii, ca să se dezbată aceste probleme.Şedinţele se organizează trimestrial sau când intervin probleme noi, care trebuiesc dezbătute.
Invăţătorul sau dirigintele nu va scrie mail la cerere zilnic, să informeze părintele nerezident că azi a întârziat copilul, că ieri a luat 10 la aritmetică şi alaltăieri a sărit 2 m la înălţime sau că a fost învoit pentru o înmormântare. Asta DA, e can-can. :)



Stiu ca n-ar trebui sa va raspund, dar nu ma pot abtine: dar cum aflati cand se intampla sedinta cu parintii?
Pe de alta parte, la sedinta cu parintii nu se discuta problemele punctuale ale lui Ionel si ale lui Georgel (sau cel putin nu ar trebui sa se discute) ci se discuta probleme ce tin de intregul colectiv si privesc pe toti parintii. Problemele punctuale ale lui Georgel (notele, intarzierile, sariturile in inaltime) se discuta doar cu parintii lui Georgel, iar cele ale lui Ionel doar cu parintii lui Ionel.
Drept pentru care, pe cale de consecinta logica, ori sta 30-60 de minute de vorba cu parintii copilului, ori petrece 10 minute scriind un email invatatorul/dirigintele tot aloca timp pentru informare.
Ideal ar fi ca scoala sa nu aiba de-a face cu cazurile unor copii a caror parinti sunt divortati. Dar realitatea este ca astfel de cazuri sunt din ce in ce mai dese. Iar in astfel de cazuri, este de datoria invatatorului/educatorului cand are cunostinta de ele ca ambii parinti sa fie informati. Ca daca parintele rezident crede de cuviinta sa nu-l informeze, nu inseamna ca si scoala trebuie sa urmeze exemplul negativ al rezidentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bullying la școală camelllia camelllia Buna ziua, am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ... (vezi toată discuția)
O chestiune legata de liceu maestrulvlad maestrulvlad In primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.In al doilea rand doresc sa va adresez o intrebare, poate unii dintre voi ma puteti ajuta.Am un ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizită la școală a copilului în afara programului de legături personale cu minorul. există hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Dreptul de vizita la scoala a copilului in afara programului de legaturi personale cu minorul considerati ca exista sau ca nu exista ? Considerati ca dreptul ... (vezi toată discuția)