avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu minor fara a anunta celalalt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu minor fara a anunta celalalt parinte...

Buna seara, voi incerca sa prezint speta cat mai pe scurt:
In hotararea finala a instantei s-a stabilit exercitarea in comun a autoritatii parintesti, domiciliul minorului la bunica materna si un program de vizita de 8 orela fiecare 2 saptamani, in situatia in care distanta dintre mine si fiul meu este de cca 150 km...
Acum 2 zile aflu cu mirare, de la invatatoarea fiului meu ca acesta a fost mutat la o scoala din Bucuresti :justcuz:
Ma bucura acest fapt, deoarece il pot vizita mai des, dar nu trebuia sa fiu si eu intrebat!? sau macar sa mi se aduca la cunostiinta!?
Ce se intampla daca luni dimineata eram la 150 de km de Bucuresti, dorind sa fiu alaturi de copilul meu in prima zi de scoala!?
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 17:23, 14 Septembrie 2016
Doamna user GabrielaC81
Inițiatorul topicului s-a confruntat cu o situație care a presupus încălcarea legii și a dorit să afle cum va putea preveni pe viitor o situație asemănătoare.
A fost informat corect, a înțeles ce are de făcut și își vede de treabă pe mai departe.
Aici pe forum mai sunt și destui USERI care își dau cu părerea, fără a fi relevant ceea ce spun ei, în raport de cum stau lucrurile în realitate.
Că strigă în gura mare aici pe forul X și Y că nu vrea să fie așa, că nu-i de acord, sau nu le convine deoarece le afectează propriile lor interese...., nu contează pentru userul care a cerut sfatul.
La lucru când mergi faci ce-ți spune superiorul, nu ce vrei tu, știm cu toții asta, la fel și dascălii fac ce le poruncește directorul, inspectoratul școlar și chiar ministerul educației.
În practică, părinții nerezidenți care notifică școala, primesc răspuns oficial, prin E-MAIL în practica uzuală, dar numai după ce solicită oficial acest lucru printr-o cerere/petiție oficială.
Nu toți părinții nerezidenți sunt consultați în probleme importante care privesc elevul, ci numai cei care solicită în scris.
Majoritatea școlilor din România au deja adresă de e-amil prin care comunică la nivel instituțional cu părinții nerezidenți interesați de copilul lor, și acest lucru e deja cunoscut în mare, dar nu-i suficient de popularizat, însă reprezintă un cod de bune practici.
Dapix, singurul lucru pe care-l uitaţi este că atât dascălii, cât şi directorii, inspectorii şcolari sau funcţionarii din ministere fac CE LE PORUNCEŞTE LEGEA.
La indicaţiile unora ca Dvs., instituţiile statului s-au umplut cu plângeri aiurea, reclamaţii, sesizări, poate scopul este să crească statistic numărul acestora, fiindcă dacă s-ar analiza temeinicia acestora, s-ar constata un prea mic procent de plângeri justificate.
Dvs. instigaţi userul să ceară informaţii periodice despre copil de la diriginte, prin email;
Articolele de lege citate de Dvs. mai sus prevăd informarea părinţilor despre absenţe nemotivate, indisciplină, corigenţă, repetenţie. Nu este în fişa postului de diriginte sau învăţător purtarea de corespondenţă cu părintele absent din viaţa copilului, dornic de control asupra părintelui rezident, prin copil.
Dvs. dezinformaţi userul.
Martonze a scris:

Nu este în fişa postului de diriginte sau învăţător purtarea de corespondenţă cu părintele absent din viaţa copilului, dornic de control asupra părintelui rezident, prin copil.


De fapt este in fisa postului dirigintelui si invatatorului purtarea de corespondenta cu parintele.
Restul e cancan.
Informarea părinţilor despre situaţia şcolară, comportamentul elevilor şi frecvenţa la ore, direct sau prin alte mijloace (scrisoare, e-mail, telefon)

mirebire, de aceea se organizează şedinţele cu părinţii, ca să se dezbată aceste probleme.Şedinţele se organizează trimestrial sau când intervin probleme noi, care trebuiesc dezbătute.
Invăţătorul sau dirigintele nu va scrie mail la cerere zilnic, să informeze părintele nerezident că azi a întârziat copilul, că ieri a luat 10 la aritmetică şi alaltăieri a sărit 2 m la înălţime sau că a fost învoit pentru o înmormântare. Asta DA, e can-can. :)
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
Martonze, utilizator
Martonze a scris:

Dvs. dezinformaţi userul.

Dacă USERUL care a creat topicul se va simți dezinformat, îl rog să țină legătura cu mine și să mă anunțe, chiar îl rog.
Eu îi garantez că va primi răspuns periodic prin e-mail la toate întrebările care le va adresa școlii.
Legea este lege, iar unde-i lege, nu-i tocmeală.
Răspunsul este dat teoretic de învățător/diriginte, dar practic este comunicat de direcțiunea școlii cu semnătura directorului(general sau adjunct) și a secretarului școlii.
Răspunsul este comunicat la nivel instituțional prin e-mail, nu pe persoană fizică.

MARTONZE, eu vorbesc din realitatea care se practică, nu-mi dau cu părerea.
Dacă am în fața culoarea albă a laptelui, oare cum crede cineva că mă poate convinge că e negru laptele`??

Și chiar de ar fi o școală care s-ar opune, sau ar ignora..., cu o reclamație scrisă la inspectoratul școlar, atât de repede și de frumos se rezolvă...., de te roagă apoi(directorul și secretarul) și să le confirmi informările, te roagă să le dai reply că ai citit în timp real e-mailul școlii, să aibă probă scrisă că și-au făcut datoria.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Bullying la școală camelllia camelllia Buna ziua, am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ... (vezi toată discuția)
O chestiune legata de liceu maestrulvlad maestrulvlad In primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.In al doilea rand doresc sa va adresez o intrebare, poate unii dintre voi ma puteti ajuta.Am un ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizită la școală a copilului în afara programului de legături personale cu minorul. există hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Dreptul de vizita la scoala a copilului in afara programului de legaturi personale cu minorul considerati ca exista sau ca nu exista ? Considerati ca dreptul ... (vezi toată discuția)