avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare apometre cu citire radio
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare apometre cu citire radio

Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat.
Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in apartamente, nu s-au gasit nereguli. Concluzia a fost unanima…dar toti locatarii s-au afisat ca oameni cinstiti, de onoare!!! In aceasta idee, am luat in calcul propunerea pentru montarea de apometre cu citire radio. Am primit mai multe oferte si normal, ne-am orientat pentru cea mai rentabila si sigura oferta, dupa mai multe criterii.A fost postata la avizier oferta ( pret 100lei/buc, rate, garantie) si motivele pentru care a fost aleasa montarea de apometre cu citire radio.Preventiv, Presedintee Asociatiei a stat de vorba cu majoritatea locatarilor din bloc. Cei ce au fost de acord cu montarea de apometre cu citire radio ( 29 persoane), au fost trecuti pe un table ce cuprindea numele, nr. ap., CNP-ul si semnatura. A fost stabilita si afisata data de 05.09 a.c. la care va avea loc Adunarea Generala a Proprietarilor Asociatiei.Adunarea a avut loc, cu prezenta a 18 locatari din 80 apartamente.Discutiile au fost contradictorii, cu argumentari pro si contra( pretul a 4 apometre, 2AR+2AC, respective 2 apometre AR pentru proprietarii de CT, depaseste cu mult pretul recupararii pierderilor amortizandu-se in n ani.) si in cele din urma au alunecat spre alte probleme.Nefiind statutara pentru a lua o hotarare, a fost fixate data de 15.09a.c. pentru o nou sedinta. S-au facut mai multe propuneri care vor fi luate in discutie si aleasa o solutie.
Indiferent de numarul participantilor la Adunarea generala, hotararea luata va fi lege pentru toti locatarii. Ce solutie va fi legala?
- montarea de apometre numai locatarilor care si-au dat acordul, pierderile fiind suportate de restul locatarilor; (Oare este legal, exista un temei)?
- mentinerea situatiei actuale, pierderile fiind recuperate de la toti locatarii, fara comentarii;
- renuntarea la apometre si plata la pausal.
Daca mai sunt si alte solutii, am fi bucurosi sa va urmam pasii. Cu multumiri.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
@anatiti
" toma necredinciosul si parte tehnica" a fost asăzi împreună cu Preşedintele Asociaţiei şi a tratat problema verificării apometrelor la un Laborator de verificări metrologice autorizat I.S.C.I.R. Pentru o comandă făcută de Asociatie, mai mare de 50 apometre, am promit o reducere a preţului verificării de la 16.5 lei cu sigilii de plastic, la 13 lei buc.
Apa Nova ca şi ANRSC, folosesc tertipuri din motive de ei ştiute. Cum este şi povestea cu aparate profesionale. A fost şi părere celor de la Laboratorul Metrologic cu care am discutat astăzi.
Adoptati un limbaj civilizat şi documentaţi-vă mai întâi, pentru a nu cădea în derizoriu.
petricadracea a scris:

@ Dan N
Eu am fost parte tehnică si mă bazez pe cunosţtinţele căpătate de-a lungul anilor cât si pe DEX. V-am explicat ce rol au aceste traductoare de măsură şi în ce unităţi de măsură sunt marcate.


Stimate domn, ati deschis un topic pentru a primi ajutor de la cei care au trecut deja prin situatia dvs. Dar se pare ca refuzati parerile altora. Eu nu am scris nimic despre repartitoare de caldura, am scris "repartitor de costuri", asta ati "dedus" dvs. Puteti verifica in postare.
Nu ma mai lansez in argumentarea celor spuse de mine pana acum, va las pe dvs sa "interpretati" LEGEA care spune asa:
Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241 din 22 iunie 2006,
republicată
ART. 3 Jurisprudenta
Termenii tehnici utilizaţi în cuprinsul prezentei legi se definesc după cum urmează:
e) sistem public de canalizare - ansamblul construcţiilor şi terenurilor aferente
instalaţiilor tehnologice, echipamentelor funcţionale şi dotărilor specifice, prin care se
realizează serviciul public de canalizare.
Nu constituie reţele publice:
- reţelele interioare de utilizare aferente unei clădiri de locuit cu mai multe
apartamente, chiar dacă aceasta este în proprietatea mai multor persoane fizice sau
juridice;
j) repartitor de costuri - aparat utilizat în imobilele condominiale dotate cu instalaţii
interioare de utilizare comune, în scopul individualizării consumurilor şi repartizării pe
proprietăţi/apartamente individuale a costurilor aferente consumului total de apă
înregistrat la nivelul branşamentului imobilului;
u) contor de branşament - aparatul de măsurare a volumului de apă consumat de
utilizator, care se montează pe branşament între două vane - robinete la limita
proprietăţii utilizatorului; contorul este ultima componentă a reţelei publice de distribuţie
în sensul de curgere a apei;
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2016
Dan N, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Problema - verificarea metrologica a contoarelor larrablue larrablue Tatal meu este administrator de bloc si i s-a cerut de la primarie sa se verifice metrologic contuarele in bloc. Problema este ca multi nu sunt de acord, ... (vezi toată discuția)
Consum minim apa hervel hervel buna ziua stie cineva ,care este consumul minim de apa raportat in urma citirii apometrului in asa fel incat daca este consum mic(ex:0.5mc de apa)sa fie ... (vezi toată discuția)
Repartizare consum apa calda ionutn ionutn Buna ziua, in cadrul asociatiei de locatari, ni se cere efectuarea citirii apometrelor lunar. Deoarece n-am reusit sa fac citirea pe luna trecuta, mi s-au ... (vezi toată discuția)