avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare apometre cu citire radio
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare apometre cu citire radio

Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat.
Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in apartamente, nu s-au gasit nereguli. Concluzia a fost unanima…dar toti locatarii s-au afisat ca oameni cinstiti, de onoare!!! In aceasta idee, am luat in calcul propunerea pentru montarea de apometre cu citire radio. Am primit mai multe oferte si normal, ne-am orientat pentru cea mai rentabila si sigura oferta, dupa mai multe criterii.A fost postata la avizier oferta ( pret 100lei/buc, rate, garantie) si motivele pentru care a fost aleasa montarea de apometre cu citire radio.Preventiv, Presedintee Asociatiei a stat de vorba cu majoritatea locatarilor din bloc. Cei ce au fost de acord cu montarea de apometre cu citire radio ( 29 persoane), au fost trecuti pe un table ce cuprindea numele, nr. ap., CNP-ul si semnatura. A fost stabilita si afisata data de 05.09 a.c. la care va avea loc Adunarea Generala a Proprietarilor Asociatiei.Adunarea a avut loc, cu prezenta a 18 locatari din 80 apartamente.Discutiile au fost contradictorii, cu argumentari pro si contra( pretul a 4 apometre, 2AR+2AC, respective 2 apometre AR pentru proprietarii de CT, depaseste cu mult pretul recupararii pierderilor amortizandu-se in n ani.) si in cele din urma au alunecat spre alte probleme.Nefiind statutara pentru a lua o hotarare, a fost fixate data de 15.09a.c. pentru o nou sedinta. S-au facut mai multe propuneri care vor fi luate in discutie si aleasa o solutie.
Indiferent de numarul participantilor la Adunarea generala, hotararea luata va fi lege pentru toti locatarii. Ce solutie va fi legala?
- montarea de apometre numai locatarilor care si-au dat acordul, pierderile fiind suportate de restul locatarilor; (Oare este legal, exista un temei)?
- mentinerea situatiei actuale, pierderile fiind recuperate de la toti locatarii, fara comentarii;
- renuntarea la apometre si plata la pausal.
Daca mai sunt si alte solutii, am fi bucurosi sa va urmam pasii. Cu multumiri.
~ Conținut șters la cerere ~
@Dan N
Cu tot respectul, fără a" interpreta " Legea, argumentez pe ce m-am bazat :
Apometrele sunt mijloace de masura, contoare, conform Directivei europene 22/2004 privind mijloacele de masura, Anexa MI-001 . Consumatorului individual i se repartizeaza costuri cu apa rece dupa consumul inregistrat de contoar, apometru.Aici apare noţiunea de repartitor de costuri deşi nu aparatul meu stabileşte costul apei.Aparatele de măsură instalate de furnizor cat si cele instalate in apartament masoara cantitatea de apa si nu costul apei.Aceste aparate sunt divizate in metri cubi, nu in monedă bancară. Pe aparatul din apartamentul meu scrie SIEMENS, gradaţia este în mc, şi se numeşte APOMETRU, cum scrie şi pe certificatul de garanţie..Apometrele sunt mijloace de măsurarea si nu repartitoare de costuri asa cum sustineţi dvs. Apometrele de apa calda( unde apare si agentul termic) din apartamente, în normele tehnice, sunt considerate ca repartitoare de costuri. Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241 din 22 iunie 2006, la care dvs. faceţi trimitere, se referă la apa caldă. Nu sunt optuz, dar de ce să ne lăsăm păcăliţi de cei direct interesaţi, speculanţi, când există acest DEX, unde avem definiţii. Citiţi, vă rog, postarea mea de joi, 15 septembrie, orele 16:11.Noi discutăm despre apa rece. Din postările dvs. : 1.) “ contor de branşament - aparatul de măsurare a volumului de apă consumat de utilizator, care se montează pe branşament între două vane - robinete la limita
proprietăţii utilizatorului; contorul este ultima componentă a reţelei publice de distribuţie în sensul de curgere a apei; “ Şi cel din apartamentul meu măsoară tot volum de apă. De ce al meu să se numească repartitor de costuri?. Există o logică?“ 2.) “orice aparat de masurat are caracter de contor atunci cand in baza indicatiilor consumului masurat se emit facturi de catre un furnizor. Toate celelalte aparate de masurat au caracter de repartitoare de costuri! “ Mulţumesc pentru colaborare şi înţelegere.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2016
petricadracea, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema - verificarea metrologica a contoarelor larrablue larrablue Tatal meu este administrator de bloc si i s-a cerut de la primarie sa se verifice metrologic contuarele in bloc. Problema este ca multi nu sunt de acord, ... (vezi toată discuția)
Repartizare consum apa calda ionutn ionutn Buna ziua, in cadrul asociatiei de locatari, ni se cere efectuarea citirii apometrelor lunar. Deoarece n-am reusit sa fac citirea pe luna trecuta, mi s-au ... (vezi toată discuția)
Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)