avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in declaratie succesiune notar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in declaratie succesiune notar

Buna ziua,
Zilele acestea, am constatat ca in iunie 1998, matusa mea a facut o declaratie falsa la notar pentru ca sa fie considerata mostenitoare unica a bunicului decedat in ianuarie 1998.
Avand in vedere, durata de timp scursa de la momentul savarsirii faptei (cca 20 de ani) si pana in prezent, mai este posibil realizarea unui denunt catre Parchet, cu privire la aceasta fapta?
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Elada2018 , utilizator 21:43, 20 Ianuarie 2018
succesiune2016 a scris:
Avocatul ar fi de acord cu plata cheltuielilor de judecata??

Adica sa plateasca avocatul si taxele judiciare de timbru ? No way !
Sau va referiti la altceva ??

succesiune2016 a scris:
Am un avocat care este dispus sa accepte un onorariu de castig. De fapt, chiar el a venit si cu ideea.

Din punctul meu de vedere (dar asta ramane intre noi - sa nu ii spuneti avocatului dvs.), niciun avocat care se respecta nu ar face asa ceva !
Onorariul pentru munca prestata este un drept indiferent daca pierde sau castiga, iar onorariul de succes îl va incasa doar daca castiga.

Însă dacă spuneți ca ati gasit un astfel de avocat, este "bine".

Principial vorbind, nu pot fi de acord cu dvs.
Din contra, un avocat care se respecta, in sensul ca este stapan pe munca lui, poate analiza cazul si apoi poate decide daca accepta sa preia un astfel de caz. Pana la urma, totul este cerere si oferta, in conditiile legii, mai intai, si apoi, si din considerente morale.
Lucrurile sunt simple, daca nu dorim sa le complicam.

Astfel, Oferta mea este cazul, asa cum l-am enuntat in mesajul anterior si actele doveditoare pentru stabilirea gradului de rudenie cu bunicul, copie a certificatului de mostenitor, declaratia in fals, toate obtinute printr-o cerere intocmita catre Camera Notarilor Publici, urmata de o discutie cu Notarul la care s-a facut succesiunea.
Onorariul ar exista doar in cazul unui castig si ar fi negociat, direct proportional cu riscul asumat, atat de mine cat si de avocat. Acum, eu pun in discutie si plata cheltuielilor de judecata, daca se pierde procesul. Deci, sunt constient ca riscul este poate cel mai ridicat si este logic ca procentul din castigul net obtinut in urma unui astfel de proces, trebuie sa fie similar cu riscul asumat.

Exista oare si Cerere pentru un astfel de caz?
Da, parerile despre avocati si onorarii sunt personale si ca atare fiecare are opinia lui ( este mai putin important pentru discutie, modul in care isi alege fiecare reprezentantul ).

Cat priveste ultima dvs intrebare, precizati mai clar ce intelegeti dvs. prin " Exista oare si Cerere pentru un astfel de caz? "
succesiune2016 a scris:

Principial vorbind, nu pot fi de acord cu dvs.
Din contra, un avocat care se respecta, in sensul ca este stapan pe munca lui, poate analiza cazul si apoi poate decide daca accepta sa preia un astfel de caz. Pana la urma, totul este cerere si oferta, in conditiile legii, mai intai, si apoi, si din considerente morale.
Lucrurile sunt simple, daca nu dorim sa le complicam.

Astfel, Oferta mea este cazul, asa cum l-am enuntat in mesajul anterior si actele doveditoare pentru stabilirea gradului de rudenie cu bunicul, copie a certificatului de mostenitor, declaratia in fals, toate obtinute printr-o cerere intocmita catre Camera Notarilor Publici, urmata de o discutie cu Notarul la care s-a facut succesiunea.
Onorariul ar exista doar in cazul unui castig si ar fi negociat, direct proportional cu riscul asumat, atat de mine cat si de avocat. Acum, eu pun in discutie si plata cheltuielilor de judecata, daca se pierde procesul. Deci, sunt constient ca riscul este poate cel mai ridicat si este logic ca procentul din castigul net obtinut in urma unui astfel de proces, trebuie sa fie similar cu riscul asumat.

Exista oare si Cerere pentru un astfel de caz?

Nici o casa serioasa de avocatura nu procedeaza in acest mod oricat ati vrea dvs sa credeti asta, in primul rand pentru considerentele pe care vi le-a expus dl. trandafir si in al doilea rand ca nu este legal, deoarece ar incalca dispozitiile Statutul profesiei de avocat, care interzic avocatului să îşi fixeze onorariile în baza unui pact de quota litis.
Pactul de quota litis este o convenţie încheiată între avocat şi clientul său înainte de soluţionarea definitivă a unei cauze, convenţie care fixează exclusiv totalitatea onorariilor avocatului în funcţie de rezultatul judiciar al cauzei, indiferent dacă aceste onorarii constau într-o sumă de bani, un bun sau orice altă valoare.

trandafir2 a scris:

Da, parerile despre avocati si onorarii sunt personale si ca atare fiecare are opinia lui ( este mai putin important pentru discutie, modul in care isi alege fiecare reprezentantul ).

Cat priveste ultima dvs intrebare, precizati mai clar ce intelegeti dvs. prin " Exista oare si Cerere pentru un astfel de caz? "

Salutare "trandafir",
eram curios daca exista vor exista avocati interesati de un astfel de caz, in conditiile sublinitate de mine.
Probabil ca este un caz cu un verdict mai greu de prevazut...

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu act sub semnatura privata (chitanta de mana) ContSters222775 ContSters222775 Inainte de decesul bunicii mele, in 1976, tatal meu a instrainat printr-o chitanta de mana, o casa de locuit, fara acordul expres al bunicii mele (nu exista ... (vezi toată discuția)
Mostenitor fara mostenire!!! ancabratu ancabratu Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Bunicii de pe mama au murit,astfel mama mea si sora ei au dreptul de mostenire. Mama mea e plecata in Italia si nu s-a ... (vezi toată discuția)