avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in declaratie succesiune notar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in declaratie succesiune notar

Buna ziua,
Zilele acestea, am constatat ca in iunie 1998, matusa mea a facut o declaratie falsa la notar pentru ca sa fie considerata mostenitoare unica a bunicului decedat in ianuarie 1998.
Avand in vedere, durata de timp scursa de la momentul savarsirii faptei (cca 20 de ani) si pana in prezent, mai este posibil realizarea unui denunt catre Parchet, cu privire la aceasta fapta?
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Elada2018 , utilizator 21:43, 20 Ianuarie 2018
Doar daca sunati diversi avocati o sa aflati.
va spun un caz similar:
o femeie care decedeaza, doua fiice. Una locuia in aceeasi localitate, cea de-a doua la sute de km. Cea din localitate o duce cu vorba pe cealalta ca vor imparti frateste pana trece perioada de acceptare a succesiunii, apoi ii spune ca nu-i mai da nimic. Apoi, tot asa cu declaratie falsa+martor mincinos devine succesoarea in acte. Cam dupa 10 ani fata nedreptatita se hotaraste sa dea in judecata, dar mai trece 1 an 1/2 pana reuseste (angajare avocat, adunare acte s.a.).
Cum s-a inchis: s-au inteles partile, au impartit pamantul pe jumatate, din garsoniera insa nu s-a mai putut recupera. Evident in instanta avea foarte mari sanse sa anuleze actul de succesiune, dar apoi cum demonstra acceptarea succesiunii? Nu avea declaratie notariala, nu posedase bunurile defunctei, avea doar o imputernicire data la notar catre fiu scoasa dupa expirarea termenului de acceptare. Ar fi pierdut apoi, asa ca pentru a scuti timp si bani a acceptat sa ia ce se mai putea lua.

Negogiati cu matusa. Orice e mai mult decat nimic. Lipsa de interes e penalizata de legislatia romaneasca.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2016
DinuX, utilizator
sugerez stimabilului "cautator de avocati" sa se adreseza avocatilor lui Bota; numai aia sunt asi in a incalca legea pe oriunde se duc ... ma rog, nu toti, ce-i drept dar multi
Buns ziua Adema1980, situatia mea e similara cu cea a utilizatorului "succesiune 2016", dar in loc de imobil este un teren, infractiune de fals in acte si declaratii false. Nu cred ca e posibila recuperarea terenului, dar as dori ca aceasta persoana sa fie pedepsita conform legii cu doi ani de inchisoare pentru infractiunea comisa. Am aflat de vanzarea acestui teren in 2018. Sunt de acord ca e necesara o analiza de caz si de un avocat cu expertiza in astfel de cazuri. Orice recomandari sunt apreciate!

adema1980 a scris:

Nu si daca abia acum ati aflat ! Iar daca a avut foloase de pe urma declaratiei, orice act intocmit ca urmare a acelei declaratii este NUL DE DREPT fara termen de prescriptie. Raspunderea penala se prescrie, e adevarat, nu si constatarea nulitatii actelor intocmite in baza acelei declaratii. Nulitatea actului se constata de catre o instanta.
Deci daca a primit mostenirea in baza acelui act, puteti inca anula actele de improprietarire.

Mai este un aspect: daca de exemplu ea a vandut proprietatea obtinuta prin fals acum 2 ani sa zicem, punerea in circuitul civil a unui bun obtinut fraudulos este in sine fapta penala, care nu s-a prescris. Ca sa nu mai zic ca actul poate fi anulat 9in anumite conditii) Daca este cazul dvoastra de asa natura, eu zic sa consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu act sub semnatura privata (chitanta de mana) ContSters222775 ContSters222775 Inainte de decesul bunicii mele, in 1976, tatal meu a instrainat printr-o chitanta de mana, o casa de locuit, fara acordul expres al bunicii mele (nu exista ... (vezi toată discuția)
Mostenitor fara mostenire!!! ancabratu ancabratu Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Bunicii de pe mama au murit,astfel mama mea si sora ei au dreptul de mostenire. Mama mea e plecata in Italia si nu s-a ... (vezi toată discuția)