avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sanatatea minorului si programul de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sanatatea minorului si programul de vizita

Parintii divortati - minorul este luat bolnav de la mama in zilele de vizita (domiciliul la mama). Ca tata , pot retine minorul ,cu informarea prealabila a mamei , pana la terminarea tratamentului fara acordul mamei ? (avand in vedere ca sanatatea minorului primeaza !?) , demonstrand cu diagnosticul si medicamentatia recomandata de medic.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:42, 21 Noiembrie 2016
Am expus situatia foarte clar ,dar raspunsurile pe care le primesc sunt totdeauna pe langa subiect, nu vrea nimeni sa puncteze clar si precis.
minorul este luat bolnav de la mama in zilele de vizita (domiciliul la mama).

si daca aduce saptamanal copilul bolnav (pentru ca e o mama inconstienta) si nu este la domiciliul declarat in instanta,ci la 300 km

Da, da.. f clar B-)
O raceala sau orice alta alterare a starii de sanatate este un stres pt organismul copilului. O retinere a copilului mai mult decat e cazul, in alt mediu, e un stres in plus. Discutiile dintre dvs ca parinti pe aceasta tema la fel stres in plus pt copil.

Eu una ca si parinte sincer nu vad rostul unuor astfel de discutii. V-am explicat ca trebuie sa primeze binele si interesul copilului. Niciun judecator nu va modifica locuinta minorului pt ca l ati luat de cateva ori racit.

Daca insa aveti motive serioase sa va temeti pt binele copilului, daca exista motive evidente de neglijare a acestuia, daca s-a schimbat locuinta lui fara consimtamantul dvs si prin aceasta schimbare se afecteaza exercitiului autoritatii parintesti sau al unor drepturi parintesti, atunci va puteti adresa instantei.
Dacă într-adevăr deplasarea copilului este total nerecomandată este evident că puteți reține copilul până starea lui se îmbunătățește. Vă sfătuiesc să nu exagerați situația și să nu declanșați discuții fără rost deoarece nu este deloc în interesul copilului.
Încercați pe cât posibil să vă înțelegeți cu celălalt părinte chiar dacă trebuie să faceți compromisuri. Știți vorba aia, cel mai deștept cedează. Copilul are nevoie ca între părinți să existe armonie....sau măcar o aparență.
Eu sunt de parere ca in conditiile in care minorul este bolnav si aveti act medical il puteti tine pana se insanatoseste deosrece acesta este interesul suprem al minorului...sa fie sanatos...

Alte discuții în legătură

Tatăl are programul de vizită mâine dar minorul este bolnav. ce mă sfătuiți să fac? nu vreau să meargă 4 ore cu mașina în această stare Desperados Desperados Buna ziua.Tatal are dreptul de a lua minorul de la mine maine.Problema este ca minorul azi noapte a facut febra,vomita si tuse,astazi am fost la dr ai este sub ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am in instanta pentru custodia copilului daca sotia ... D. Sorin D. Sorin Ce sanse am in instanta pentru custodia copilului daca sotia este luata in evidenta la pshiatrie cu diagnisticele F23. 9 tulburare psihotica acuta si ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tatalui ContSters356833 ContSters356833 buna am o hotarare definitiva si irevocabila pentru stabilirea legaturi tatalui (fostul sot) cu minorul. ce se intampla daca nu o respect?. Minorul are doar ... (vezi toată discuția)